full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

2019.02.22. Nagyban csökkennek a hőmérsékletek a hétvégén Szekszárdon és környékén, ám a jövő hét első felében ismét 10 fok körüli csúcshőmérsékletek valószínűk.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 6, napközben 10, szombat hajnalban -6, napközben 0, vasárnap hajnalban -7, napközben 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton élénk, időnként erős, vasárnap mérsékelt és gyenge élénk lesz a légmozgás. Az égbolt pénteken borult, szombaton derült, vasárnap közepesen felhős lesz. Pénteken mintegy 3 mm csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében ismét nőnek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban -4, napközben 7, kedd hajnalban 1, napközben 12, míg szerda hajnalban 2, napközben 10 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék a jövő hét első felében sem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken délelőtt többfelé várható eső, zápor, majd a déli óráktól észak felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. A Duna vonalában és a Dél-Dunántúlon a nap második felében is várható csapadék. Estefelé az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt. A szél többfelé megerősödik, a középső területek kivételével viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 5-12 fokig melegszik a levegő.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nélkül. Nagy területen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 3 fok között valószínű.

Vasárnap is több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, de a fagyzugokban több fokkal hidegebb lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 5 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close