full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Jelentősen megújul Szekszárd belvárosa

Jelentősen megújul Szekszárd belvárosa

2017.12.14. Aláírta az Zöld Városok Programmal kapcsolatos támogatási szerződést szerda délelőtt az önkormányzat és a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága. A programnak köszönhetően jelentős átalakuláson megy majd át a belváros.

2018hirdetés

A Zöld Városok Program előkészületei már több mint két hónapja zajlanak Szekszárdon. Az önkormányzat úgy gondolta, hogy mivel a változások minden szekszárdit érintenek majd, ezért a tervezésbe és ötletelésbe bevonják a polgárokat is, folyamatosan kikérve véleményüket. A témában már két lakossági fórumot is tartottak – emlékeztetett Ács Rezső polgármester a szerződés aláírása előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Felidézte, az 1,277 milliárd forintos programban jelentős arculati átalakuláson megy majd át a belváros. A program legfontosabb célja, hogy általa növeljék a zöldfelületek arányát. Olyan területeket is parkosítanak majd, melyeken jelenleg betonburkolat található. Ilyen a Luther tér, illetve a 160-as és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti terület, melyek a jelenlegi formában nem igazán használhatók közösségi térként.

A program másik fontos célkitűzése, hogy a zöld felületek arányának növelése mellett gyarapítsák a parkolóhelyek számát, ezzel enyhítve a parkolási nehézségeket.

Ács Rezső elmondta, jelenleg még az előkészítő munkánál tartanak, de hamarosan a tervezés szakaszába lépnek. Jövő év elején lefolytatják a tervezésre a közbeszerzést, majd kezdődhet a kivitelezés. Ha minden jól megy, akkor még az is elképzelhető, hogy 2018-ban be is fejeződhet a munka – fogalmazott a polgármester.

A városvezető tudatta, továbbra is várják a polgárok programmal kapcsolatos ötleteit, melyeket lehetőség szerint megpróbálnak beépíteni a tervekbe. Az ötleteket, javaslatokat a e-mail címre várják.

A sajtótájékoztató végén Ács Rezső polgármester, és Fehér János, a MÁK megyei igazgatóságának – mint közreműködő szervezet – vezetője látta el kézjegyével Zöld Városok Programmal kapcsolatos szerződést.

A képen Ács Rezső (j) és Fehér János. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó írások:
1,2 milliárdból fejlődhet Szekszárd belvárosa – mondja el ötleteit, véleményét!
Szekszárdi polgárok véleményét, ötleteit várják!
1,2 milliárd forint fejlesztési pénzre pályázik Szekszárd
Ilyennek szeretnék látni a szekszárdiak a városközpontot


ElőzőKiemelt ellenőrzés – bódult sofőrökre vadászik a rendőrség KövetkezőAsztalitenisz Top 12 – a döntőben kapott ki a szekszárdi Madarász Dóra


Read previous post:
Asztalitenisz Top 12 – a döntőben kapott ki a szekszárdi Madarász Dóra

2017.12.14....

„Legyen minden gyereknek karácsony!”

2017.12.14....

Close