full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Jelentősen nőtt a cég árbevétele

Jelentősen nőtt a cég árbevétele

2015.06.08. Csaknem megduplázta árbevételét tavaly a Prettl-csoport szekszárdi telephellyel működő autóipari beszállító vállalkozása, a Pannónia Kábeltechnika Kft.

A társaság a 2013. évi 555 millió forint után tavaly már 958 millió forintos nettó árbevételt ért el. Nyerki Emil Attila, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a növekedés két új termék, az elektromos kerékpárokhoz és a prémium kategóriás gépkocsikhoz készült kábelek gyártásának volt köszönhető.

A cég – amely másodlagos beszállítóként belföldi értékesítését növelte jelentősen -, a Bosch E-bike járművéhez szükséges gyártókapacitást 94 millió forint európai uniós támogatással építette ki. A múlt évben a kft. 83 főt foglalkoztatott, az idén 20 százalékos létszámbővítést és az árbevétel szinten tartását tervezi – tette hozzá az ügyvezető.

A társaság honlapja szerint a német Prettl Productions Holding GmbH, a Prettl Beteiligungs Holding GmbH és a Prettl Alapítvány négy üzleti területen van jelen az autóipar, az elektronika, az energia és a fogyasztói termékek szegmenseiben. A Prettl csoport vállalatai több mint 7200 embert foglalkoztatnak 19 ország 33 városában.

FORRÁS: MTI
Read previous post:
Close