full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Jelzőlámpás kereszteződés létesül a Szent-Györgyi Albert utca és a Tartsay utca találkozásánál

Jelzőlámpás kereszteződés létesül a Szent-Györgyi Albert utca és a Tartsay utca találkozásánál

2017.06.24. Egyhangú döntéssel jóváhagyta a Közgyűlés azt a megállapodás-tervezetet, mely a Szent-Györgyi Albert utca és a Tartsay utca kereszteződésében létesítendő jelzőlámpás kereszteződés megvalósításához szükséges.

A tervezet értelmében az önkormányzat a Magyar Közút NZrt-vel és a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) Zrt-vel köt megállapodást. A megállapodás megkötése azért szükséges, mert a beruházás érinti az önkormányzat területét és a DDKK Zrt. telephelyére vezető utat és parkolókat. A beruházás keretében célszerű a telephelyhez vezető utak és parkolók, illetve az ott található kerékpárút nyomvonalának átépítése. A kivitelezés során nemcsak a parkolókat és kerékpárutat építik át, hanem az utat, a vízelvezetést, a forgalomtechnikát, valamint a közvilágítást, illetve a villamos hálózatot és az ivóvízvezetéket is.

Fotó: Kadarka.net

Mint az az előterjesztésben szerepel, a tehermentesítő úton jelentős a járműforgalom, ezért a Szent-Györgyi Albert utcából és a DDKK telephelye irányából a főútra való kikanyarodás, valamint a főútról történő balra kanyarodás az alárendelt irányokba jelenleg nehézkes és balesetveszélyes. A tervezett beruházás során a csomópontban az alárendelt irányokba balra kanyarodó sávok létesülnek a meglévő útburkolat szélesítésével.

Korábban Ács Rezső portálunknak elmondta, a beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá válik mind a gyalogosok, mind pedig a gépjárművek kereszteződésben való közlekedése. Az önkormányzat célja, hogy a tehermentesítő úton több biztonságos átkelési lehetőség legyen.

A Magyar Közút Zrt. és az önkormányzat együttműködésében tervezett további fejlesztésekről itt olvashat – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close