full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Jobb félni, mint megijedni – elejét veszik a bajnak

Jobb félni, mint megijedni – elejét veszik a bajnak

2016.02.05. Csütörtökön tartotta évértékelő ülését a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Szekszárdon.

A bizottság a 2015 elején meghatározott munkaterv alapján végezte tevékenységét, melynek legfontosabb célja a megelőzés és a figyelemfelhívás volt. Ennek jegyében mintegy húsz rendezvényen jelentek meg. Az úgynevezett „CO installáció” az országos roadshow első állomásán, a Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon mutatkozott be elsőként. A bizottság emellett számos más rendezvényen, iskolai programokon, gyermektáborokban is részt vett, de több tízezer látogatót vonzó fesztiválokon is megjelentek.

Az érdeklődők a kitelepülések alkalmával tesztlapok kitöltésével fejleszthették tűzmegelőzési ismereteiket, megismerkedhettek a tűzoltók használati eszközeivel, gyakorlati tudásukat pedig konyha-, illetve tálcatűz oltási bemutatók során gyarapíthatták. A gyerekeket játékos formában készítették fel a veszélyhelyzetekben tanúsítandó helyes magatartásra, valamint a megelőzés érdekében betartandó legfontosabb szabályokra. A Tolna megyében folytatott hatékony tűzmegelőzési programnak köszönhetően a megye tűzvédelme, a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartása megfelelő volt – értékelt dr. Balázs Gábor ezredes, a bizottság elnöke.

Az elnök megköszönte a bizottság munkájában tavaly közreműködő szervezetek tevékenységét, majd az idei év munkatervét beszélték meg és fogadták el a részt vevők. A 2016-os évre több újdonságot is tervez a tűzmegelőzési bizottság.

Volent Gábor, a bizottság társelnöke elmondta, hogy az atomerőműben nagyon fontosnak tartják a munkavállalók biztonsági kultúráját, melyet már egész fiatal korban kell a gyermekekben elplántálni, ebben pedig fontos szerepe van a tűzmegelőzési bizottságnak, ezért az atomerőmű biztonsági igazgatója biztosította támogatásáról a bizottságot az idén is.

A képen dr. Balázs Gábor, a bizottság elnöke, valamint Volent Gábor társelnök. 

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close