full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Jogosítvány nélkül vezetett, súlyosan megsérült

Jogosítvány nélkül vezetett, súlyosan megsérült

2020.03.17. Súlyosan megsérült hétfőn egy fiatal motoros, aki jogosítvány nélkül vezette járművét.

Egy 28 éves férfi közlekedett az általa vezetett Suzuki típusú motorkerékpárral március 16-án a délelőtti órákban a 65-ös főúton Zomba-Szentgálszőlőhegy térségében. A motoros nem tartott kellő követési távolságot, és nekiütközött a vele azonos irányba haladó, kanyarodási szándék miatt lassító Ford hátuljának. A sofőr ezt követően elvesztette uralmát a motor felett, a jobb oldali füves árokba hajtott, és elesett – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi a kórházi ellátása során mondta csak el, hogy baleset részese volt, és súlyosan megsérült. Az intézkedés során kiderült az is, hogy nem rendelkezett a motor vezetésére jogosítvánnyal.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hétvégén további két motoros baleset is történt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a motoros szezon kezdetekor az alábbiakra hívja fel a figyelmet a balesetek elkerülése érdekében:

– Fontos, hogy mindenki legyen tisztában járműve menetdinamikai sajátosságaival, és persze saját vezetési képességeivel is!
– Különösen fontos a megfelelő védőruházat, speciális öltözet és a bukósisak helyes megválasztása, ezen ne spóroljon, életet menthet!
– Mindig tartsa be az adott útszakaszra megengedett sebességet!
– Előzzön körültekintően!
– Mindig győződjön meg arról, hogy az előtte haladó és előzni kívánt jármű valamelyike balra akar-e kanyarodni!
– Arra is figyelni kell, hogy előzés közben senki ne hajtson a járműve elé a környező utcákból!
– Figyeljen az útburkolati hibákra és a szennyeződésekre is, hiszen ezek gyakran vezetnek a motorosok súlyos baleseteihez!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close