full screen background image
Keresés
2021 április 17 - szombat
  • :
  • :

„Jókor, jó helyen”

„Jókor, jó helyen”

2020.03.28. A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00474 kódszámú, „Jókor, jó helyen” című projekt közel 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg Tolna városában 2020. márciustól 2021. augusztusig. Kiemelt célkitűzés, hogy gyermekes családok, fiatalok és családjaik, szülők, nagyszülők és akár tágabb környezetük számára helyi közösségi, kulturális életet elősegítő, szociális helyzetüket előmozdító, hiánypótló és újszerű események valósuljanak meg – akár hagyományteremtő jelleggel.

A projekt keretében megvalósuló programok:

-Helyi identitást erősítő tevékenységek megvalósítása: Szülőknek szóló: Tematikus klubfoglalkozások – előadó- témavezető szakemberrel és Tematikus közös (szülők és gyerekek) barangolások Tolna „rejtett”, „titkos” zugaiban szakember „tárlatvezetésével”.

– Kulturális, közösségi programok szervezése, lebonyolítása, a szabadidő eltöltés minőségi javítása: „Élmény-napok” meghívott előadókkal és sportolókkal.

– Helyi aktivitást, társadalmi szolidaritást elősegítő tevékenységek: Az áldozattá és elkövetővé válás megelőzése- megfékezése: csoportos foglalkozások, rendezvények, tanácsadás.

– „Versenyképesen a munkaerőpiacon”- a projekt ideje alatt mindvégig munkaerőpiaci szolgáltatás nyújtása valósul meg, annak módszertana szerint.

A projekt tervezésekor még nem volt sejthető, hogy a megvalósítás kezdetét beárnyékolja egy vírus! A megváltozott körülmények ellenére a munka megkezdődött, a tanácsadásokra lehetőség van telefonon is (visszahívjuk!) és a csoportos foglalkozások-, események előkészítése zajlik, hiszen a vészhelyzet elmúltát követően fokozott igény lesz rá!

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg és megvalósítása által a szervezet egy munkahelyet tud megőrizni és egy további munkahelyet teremteni.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől – Weiszné Szabó Magdolnától – a dolgozz@udte.hu e- mail címen, vagy a 20/294-2650 telefonszámon kérhető.

Forrás: Újra Dolgozni Tolnában Egyesület
Read previous post:
Close