full screen background image
Keresés
2020 július 4 - szombat
  • :
  • :

Jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán

Jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán

2016.11.23. Jól szerepeltek a magyar borok Ázsia legnagyobb borászati kiállításán, a Dél-Koreában megrendezett Asia Wine Trophy-n (AWT) – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa az MTI-vel.

A közlemény szerint Budai Gyula elmondta: a kiállítás versenyére 37 bort neveztek Magyarországról, ezek közül kettő ezüst, kilenc arany minősítést, a Pannon Tokaj pincészet Dominium 6 puttonyos aszúja pedig kategória-győztesként arany medált kapott. Ázsia legnagyobb és legfontosabb élelmiszeripari és borászati vására jó alkalom arra, hogy a kiváló minőségű magyar borokat megismerjék – tette hozzá.

Felidézte: a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelentős lépéseket tett azért, hogy a magyar borokat megismertesse Ázsia-szerte. A koreai vásáron való megjelenés azért is volt fontos, mert bár többféle tokaji aszú is megtalálható az Asia Wine Trophy-nak helyt adó Dél-Korea boltjaiban, de kereskedelmi mennyiségű magyar vörös és fehérbort eddig nem exportált Magyarország a távol keleti országba.

Az október 28. és 30. között megrendezett idei Asia Wine Trophy-ra összesen 4 ezer bort regisztráltak, mintegy harminc országból.

MTI
Read previous post:
Close