full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Jóllakatták a szekszárdi ovisok és az önkéntesek a madarakat – fotók

Jóllakatták a szekszárdi ovisok és az önkéntesek a madarakat – fotók

2018.12.05. A téli madáretetés fontosságáról is hallhattak és a madárkalács elkészítését is megtanulhatták szerdán a szekszárdi Kölcsey óvoda ovisai.

A Tolna Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (TMCSEÖH) Szekszárd mellett Bonyhádon, Bölcsként, Szálkán és Szedresben tartott – az országos akcióhoz kapcsolódva – az önkéntesek nemzetközi napjához kötődően szemléletformáló akciónapot – tudtuk meg Berki Ágnestől, a TMCSEÖH munkatársától. Mint elmondta, az akciónap célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, miközben ráirányítja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Hozzátette, a szekszárdi akciónap során önkéntesként segítették őket az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület szekszárdi szervezetének tagjai és a KSC Szekszárd ifjú kosárlabdázói.

A kis óvodások a hideg dacára is érdeklődve figyelték Tóth Sándor, a Magyar Madártani Egyesület önkéntesének szavait a Kölcsey óvoda udvarán megtartott madáretetésen. A nyugalmazott biológia szakos tanár elmondta a gyermekeknek, hogy a madarak télen a városban nem találnak elég eleséget, ezért nagyon fontos az etetésük. Azt is megosztotta, ha egyszer valaki egy adott helyen elkezdi a madarak etetését, akkor a madarak odaszoknak, ezért a jó idő beálltáig nem szabad abbahagyni a táplálásukat, mert éhen pusztulnak.

Tóth Sándor mutatta be a madárkalács elkészítésének fortélyait az ovisoknak. Fotó: Kadarka.net

Tóth Sándor megmutatta azt is, hogy miképpen lehet a legegyszerűbben téli madáreleséget készíteni otthon. Ehhez nincs másra szükség, mint margarinra és szotyolára, melyeket az összekeverésük után gombóccá formálva egy hálóba kell tenni. Ezt követően a hálót össze kell kötni, majd az így elkészült madáreleséget máris fel lehet akasztani egy faágra.

Miután az ovisok minden lényegeset megtudtak a téli madáretetésről, a nyugdíjas klub tagjainak, valamint a KSC Szekszárd kosárlabdázóinak segítségével sok-sok előre elkészített madáreleséget helyeztek el az óvoda  udvarán található fák ágain.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close