full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

„Jövőd záloga” – együttműködés a sikeres pályaválasztás érdekében

„Jövőd záloga” – együttműködés a sikeres pályaválasztás érdekében

2016.10.24. Együttműködési megállapodást írt alá a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi és Tamási Tankerülete, a Szekszárdi Szakképzési Centrum, az FM Dunántúli Agrár- Szakképző Központ, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Tolna Megyei Kormányhivatal a múlt hét szerdán.

A Tolna Megyei Kormányhivatal és az iskolák, kamarák együttműködése a pályaválasztás kapcsán több éves hagyományra tekint vissza. 2016-ban a párhuzamos tevékenységek elkerülése és az erőforrások minél hatékonyabb felhasználása érdekében az érintett felek párbeszédet kezdeményeztek. Tették ezt annak érdekében, hogy Tolna megyében összehangolják a pályaorientációs, pályaválasztási tevékenységet. A felek azt remélik, hogy a feladatok egyeztetése révén elősegítik a fiatalok eredményes pályaválasztási döntését.

Az együttműködési megállapodás kiemelt célként kezeli a Tolna megyében évente megvalósuló Pályaválasztási Kiállítás sikeres lebonyolítását,  illetve az általános iskolák 7-8. osztályos diákjainak pályaválasztásban, pályaorientációban történő szervezett segítését, valamint a munkaerő-piaci szempontból keresett szakmák, kiemelten a hiányszakmák népszerűsítését.

Ennek keretében az együttműködő partnerek pályaválasztási tájékoztatót készítenek, melyet valamennyi pályaválasztási szülői értekezleten bemutatnak, kiemelve a legfontosabb információkat, aktualitásokat.

A pályaválasztási kiállításokon valamennyi partner bemutatkozási lehetőséget kap. A már hagyományosnak számító programok, mint az árnyékprogram, vagy a nyitott műhelyek mellett újdonságok, például a „Szakmák utcája” is színesítik a rendezvények programját. Ezek előkészítése és megvalósítása során is folyamatosan együttműködnek a felek, és valamennyien saját erőforrásaik biztosításával járulnak hozzá a sikeres pályaválasztás lehetőségének megteremtéséhez.

A Pályaválasztási Kiállítás programsorozat központi rendezvénye november 23-26. között kerül megrendezésre Szekszárdon, de a megye más városaiban is lesznek pályaválasztási napok. Eredményesen zajlott le a hónap elején a DASZK szervezésében az Agrárképzések napja, illetve Bonyhádon a Továbbtanulási nap is.

Jövőd záloga – Pályaválasztási Kiállítások Tolna megyében – kattints!

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close