full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Indul a nyári diákmunka-program az önkormányzatoknál

Indul a nyári diákmunka-program az önkormányzatoknál

201607.01. Pénteken indítja el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nyári diákmunka-programot, amely augusztus 31-ig tart.

2018hirdetés

Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára korábban elmondta: a program keretében a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. Azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akik július 1-jén már betöltötték a 16. életévüket, augusztus 31-én pedig még nem múltak el 25 évesek – tette hozzá.

A Nyári diákmunka-program keretösszege 1,9 milliárd forint, amely révén több mint 9000 diák foglalkoztatása valósulhatna meg, ha mindenki 2 hónapos szerződést kötne.

Az államtitkár elmondta, hogy a program a béreket támogatja, a támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg. Így a szakképzettek esetében 96 750 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 83 250 forint lehet személyenként és havonta a támogatás.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close