full screen background image
Keresés
2020 március 31 - kedd
  • :
  • :

Kadarka túra: hétszáz vendég Iván-völgyben

Kadarka túra: hétszáz vendég Iván-völgyben

2015.06.25. Mintegy hétszáz vendéget várnak a június 26-án és 27-én tartandó Iván-völgyi kadarka túrára, melyre rekord gyorsasággal elfogytak a jegyek.

Az 5. alkalommal megrendezendő bortúra pénteki és szombati napjára is több mint háromszáz vendéget várnak. Így összesen közel hétszáz borkedvelő keresi majd fel az öt vendéglátó borászatot és a meghívott vendég pincészeteket az Iván-völgyben – tájékoztatta a Kadarka.net-et Korda Gabriella szervező.

A program sikerét jól mutatja, hogy szombatra mindössze három nappal azután elfogytak a belépők, hogy március elsején elérhetővé váltak. A pénteki napra is két hét alatt elkapkodták a jegyeket. Az is beszédes, hogy a vendégek mintegy fele évről-évre visszatér.

A vendéglátó pincészetek minden évben változatlanok, így idén is a Heimann Családi Birtokon, a Fekete Borpincénél, Németh János Pincészeténél, a Sebestyén Pincénél és a Tüske Pincénél lehet bort kóstolni. Szokás szerint minden borászatnál lesz egy vendég pincészet is. Az idén Bősz Adrián Pincészete, az Eszterbauer Borászat, a Posta Borház, a Prantner Pince és a Vida Borbirtok vesz részt meghívottként a kadarka túrán. Összesen tehát tíz termelő borait kóstolhatják meg a résztvevők.

A vendégeket mindenhol egy kadarkával és egy könnyed nyári borral (fehér, vagy rozé) kínálják majd. Egy belépővel így húszféle bort lehet megkóstolni. Az imént említetteken túl más borok megkóstolására, vagy palackos borok vásárlására a helyszínen nincs lehetőség. A szervezők ezzel szeretnék biztosítani, hogy a vendégek minden a programban szereplő borászatot felkeressenek.

A gasztronómia is része a túrának, minden pincészetnél más ételekkel kínálják a résztvevőket, akik délelőtt 10 és este hét óra között kereshetik fel a vendéglátókat.

A bortúrázókat ingyenes buszjárat szállítja az Iván-völgy aljához és a Csacska-szurdik tetejére. A buszok a programban résztvevő Kávé Házától (Csatári u. 22) indulnak. A résztvevők ott vehetik át a karszalagokat, melyhez egy kávét és egy esőkabátot is kapnak, valamint ott vásárolhatnak a pincészetek boraiból is.

A vendégeket a túra után pénteken és szombaton este 8 órától a Bormúzeum teraszára (Fürdőház u. 14. ) várják zenés-táncos after partyra, ahol szintén jelen lesznek az Iván-völgyi borászok – mondta el Korda Gabriella szervező.

A hétvége egyébként újfent kedvez a borszeretőknek. A kadarka túra mellett szombaton délután hat órára várják a borrajongókat a közös koccintásra, melyen várhatóan több ezren lesznek. A koccintás után kezdődik a Szekszárdi Pörkölt és Bor Ünnepe amit szintén a Béla király téren rendeznek meg.

A túra hivatalos honlapja – kattintson!
Read previous post:
Close