full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

Kályhába dobta a drogot

Kályhába dobta a drogot

2020.12.03. A szekszárdi nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek két decsi férfit, akik hónapokon át árusítottak új pszichoaktív anyagot Tolna megyében – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy két decsi – egy 26 és egy 51 éves – lakos 2019 novembere óta rendszeresen árusít új pszichoaktív anyagot a településen. A szekszárdi nyomozók büntetőeljárást indítottak, és adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök 2020. december 2-án összehangolt akcióban egyszerre több helyszínen tartottak kutatást. Az egyik feltételezett elkövető a nyomozók kiérkezésekor a kályhába dobta a bűnjelek egy részét, azonban a rendőrök a tüzet rövid idő alatt eloltották, és az anyagot lefoglalták. A rendőrök a kutatások során számos adag új pszichoaktív anyagot és a csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le.

A két férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt. A két férfinak egy korábban elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt is felelnie kell. A két elkövetőt őrizetbe vették és a rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására is.

A további vizsgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják.

A rendőrök továbbra is folyamatosan dolgoznak azon, hogy felszámolják a kábítószerrel és az új pszichoaktív anyaggal való kereskedést.