full screen background image
Keresés
2019 október 26 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kamarás Iván koncertjével köszöntötték az időseket Szekszárdon

Kamarás Iván koncertjével köszöntötték az időseket Szekszárdon

2019.09.02. Kamarás Iván és zenekara, valamint a Medinai Tamburazenekar koncertjével köszöntötte az önkormányzat a nyugdíjasokat az idősek és a zene világnapján kedden Szekszárdon.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere üdvözlő beszédében köszönetét nyilvánította ki az idősek felé. Mint mondta, a város sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, amihez nagyban hozzájárult a szépkorúak munkája. Hozzátette, Szekszárd jó irányt vett az eltelt időkben és biztos abban, hogy sikerre ítéltetett.

A polgármester kiemelte, a város igyekszik nagy figyelmet fordítani az idősekre. Emlékeztetett, az önkormányzat tavaly elnyerte az Időbarát Önkormányzat Díjat. A díj visszaigazolása annak a munkának, amit a családok és az idősek érdekében végeztek – tette hozzá. Mint részletezte, a város finanszírozásában elindult a kimondottan idősek részére szervezett Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat a PTE KPVK-n. Ezen túlmenően létrehozták – a Babits Mihály Kulturális Központban – a Digitális Jólét Program Pontot, ahol az időseknek nyújtanak segítséget az okos eszközök, és a számítógép használata terén.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Emellett az önkormányzat minden évben ingyenes koncertre hívja a város nyugdíjasait, akiknek karácsonykor kis ajándékkal is kedveskednek. Hozzátette, kiváló kapcsolatot ápolnak az időskori klubokkal, melyekkel szorosan együttműködnek. Ugyancsak hozzáfűzte, a klubok vezetőinek javaslata alapján választották ki a koncert fellépőit is. Munkájukat megköszönve a polgármester virágot adott át a nyugdíjas klubok vezetőinek.

A Babits Mihály Kulturális Központban a nap folyamán három koncertet tartottak, melyeken az önkormányzat meghívására mintegy 1500 nyugdíjas vett részt.

Fotó: Kadarka.net

 


ElőzőTraktor hajtott a Mercedes elé: ketten meghaltak Szedres közelében – videóval KövetkezőSzomorú EDWARD Nap Tolna megyében


Read previous post:
Szomorú EDWARD Nap Tolna megyében

2019.10.01. Az...

Close