full screen background image
Keresés
2020 szeptember 20 - vasárnap
  • :
  • :

Kánikula várható az ünnepi hosszú hétvégén

Kánikula várható az ünnepi hosszú hétvégén

2018.08.17. Kánikula várható az ünnepi hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombaton, vasárnap és hétfő hajnalban 17, napközben 31 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján mindhárom napon gyenge, illetve mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt szombaton kissé felhős lehet, vasárnap derült égbolt várható, míg hétfőn ismét kissé felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek, csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Szombaton is napos idő lesz, elsősorban a déli és az északkeleti határvidéken alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is napos idő lesz, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Augusztus 20-án, hétfőn sok napsütés várható, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Budapest térségében a következő napokban gomolyfelhős, napos idő várható. Vasárnap fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, egyébként nem valószínű csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 18, délután 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close