full screen background image
Keresés
2021 január 28 - csütörtök
  • :
  • :

Összefogtak a vakok és gyengénlátók biztonsága érdekében

Összefogtak a vakok és gyengénlátók biztonsága érdekében

2016.08.25. Hordozható rádiókat, Braille-írással készült megelőzési tájékoztatókat, valamint tűzvédelmi, tűzmegelőzési és lakosságtájékoztató anyagokat tartalmazó hanganyagot adott át ünnepélyes keretek között csütörtök délelőtt a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesület tagjai számára az OTP Bank Szekszárdi Fiókja, Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság közösen.

Az ünnepélyes átadó előzménye, hogy a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, illetve a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete sikeres pályázatot nyújtott be az OTP Bank Önkéntes Programjába. A pályázat célja a vakok és gyengénlátók részére használható tűzvédelmi, tűzmegelőzési tájékoztató anyagok elkészítése, valamint részükre tűzvédelmi, tűzmegelőzési képzés megtartása volt.

Az ünnepélyes átadáson dr. Hábermayer Tamás ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az egyesület tagjait. Elmondta, hogy a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tevékenysége kiterjed a fogyatékkal élők segítésére is. A tűzvédelmi, lakosságvédelmi szabályok ismerete mindenki számára rendkívül fontos, hiszen a tűz emberéleteket veszélyeztethet. Egy, a háztartásban bekövetkező tűzeset tönkre teheti egy család életét, így kiemelten fontos az alapvető szabályok ismerete.

A látássérültek a tűzmegelőzés területén is speciális igényekkel, szükségletekkel rendelkeznek. Dr. Hábermayer Tamás elmondta, hogy a Bizottság kiemelt feladatként kezeli ezen igények felismerését és az azokra való reagálást. Ennek keretében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lelkes munkatársainak segítségével elkészült egy tizenhét tájékoztató anyagot tartalmazó oktató hanganyag, melynek első része a felnőtteknek, a második, mesékkel kibővített része a gyermekeknek szól.

csomag-kat-ved

A tájékoztató anyaghoz az alapot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a Tolna Megyei Tűzmegelőzési bizottság által kiadott tájékoztatók szolgáltatták. A Bizottság célja, hogy a tájékoztató minden érintett háztartásba eljusson, és a vakok és gyengénlátók részére valós segítséget jelentsen az alapvető biztonsági szabályok elsajátításához.

Az ünnepségen Foltinné Götz Ágnes, a Szekszárdi OTP Fiók igazgatója az OTP Bank társadalmi felelősségvállalásáról tájékoztatta az Egyesület tagjait. Elmondta, hogy az OTP Csoport fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten hozzájáruljon a közösség fejlődéséhez, ezen belül kiemelten kezelik a fogyatékkal élők segítését. A Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete, valamint a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság közös pályázata, mely a látássérültek biztonságát szolgálja, olyan értéket jelent, melyet az OTP Bank támogatandónak tart.

Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének elnöke köszönetét fejezte ki a támogatásért, egyben elmondta, hogy a látássérültek tűzvédelmi ismereteinek bővítésére nagyon nagy szükség van. Az elnök ezt követően kiosztotta a pályázaton nyert eszközöket és tájékoztató anyagokat.

Az ünnepség közreműködött Rákóczi Szilvia, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének tagja, aki egy egy dalt adott elő.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. További képek az igazgatóság honlapján – kattintson!
Read previous post:
Close