full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Katonák fertőtlenítik az idősotthonokat Szekszárdon

Katonák fertőtlenítik az idősotthonokat Szekszárdon

2020.04.29. A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárának vegyvédelmi alakulata végzett szerdán és tart csütörtökön további fertőtlenítést a szekszárdi idősek otthonaiban.

A Tatabányáról kivezényelt katonák két járművel érkeztek szerda délután a Mérey utca 33-35. szám alatt található idősek otthonához. A honvédek, miután gondosan összeállították a fertőtlenítéshez használt oldatot, tetőtől talpig vegyvédelmi ruhát öltöttek és úgy láttak munkához.

Ács Rezső a fertőtlenítéssel párhuzamosan megtartott sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet fordítottak az idősotthonokra, miután a budapesti Pesti úti idősek otthonában tömegesen betegedtek meg koronavírussal a bentlakók. A polgármester kiemelte, Szekszárdon a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

Rottenbacher Ádám, a szociális központ igazgatója (b) és Ács Rezső polgármester a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. Fotó: kadarka.net.

A megelőzés részeként folyamatosan végzik az intézmények takarítását és fertőtlenítését, a szükséges védőeszközök pedig folyamatosan rendelkezésre állnak mind a dolgozók, mind pedig a lakók részére. Emellett az intézményekben látogatási tilalom van és a lakók sem jöhetnek ki, valamint minden lakó testhőjét napi kétszer ellenőrzik. Emlékeztetett, ugyancsak a megelőzés jegyében a múlt héten vitaminokat és Béres cseppet adtak az otthonok lakóinak, hogy ezzel is erősítsék immunrendszerüket.

Ács Rezső hangsúlyozta, a Honvédség segítségével történő fertőtlenítés újabb lépés a vírus terjedésének megelőzés terén.

A városvezető tudatta, Szekszárdon egyik idősotthonban sem történ koronavírusos megbetegedés, de még csak gyanú sem merült fel erre. Ha mégis gyanús jelet tapasztalnának, az orvosi segítség rendelkezésre áll. Ács Rezső szavai szerint az önkormányzat és az intézményeket működtető szociális központ mindent megtett annak érdekében, hogy elkerüljék a tömeges fertőzést. Mint mondta, a jó döntések nyomán a vírus terjedésének nyomát sem látni.

Fotó: Kadarka.net

Rottenbacher Ádám, a szociális központ igazgatója tudatta, a honvédek szerdán és csütörtökön a központhoz tartozó mind a négy intézményben elvégzik a fertőtlenítést. Ehhez az épületeken belül egy alkoholtartalmú, míg az épületeken kívül egy magas koncentrációjú klórtartalmú szert használnak. A lakókat a fertőtlenítés ideje alatt más helyiségekben, vagy jó idő esetén az udvaron helyezik el. A védekezési 45 perc, a lakók ennyi idő után térhetnek vissza.

A Mérey utca 42. szám alatt szerda délelőtt történt meg a fertőtlenítés, míg a Mérey utca 33-35. szám alatti intézményben szerdán és csütörtökön végzik el. A szintén a szociális központ működtetésében lévő tolnai idősek otthonában ugyancsak szerdán fertőtlenítettek, míg a szekszárdi, Kadarka utcai intézményben csütörtökön végzik el a fertőtlenítést.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close