full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

„Kék szív” címmel dokumentumfilm készül a KSC Szekszárdról

„Kék szív” címmel dokumentumfilm készül a KSC Szekszárdról

2018.12.08. December 19-én tartják a „Kék szív” című dokumentumfilm díszbemutatóját a Babits Mihály Kulturális Központban.  Az alkotás arról a valódi „sikerkovács közösségről” szól, melynek köszönhetően a KSC Szekszárd történelmet írt a szekszárdi kosárlabda sport területén.

„Kék szív” címmel forgat dokumentumfilmet Kindl Gábor a Magyar Kupa győztes és kétszeres bajnoki ezüstérmes kosárlabda csapatról, az Atomerőmű KSC Szekszárdról.

A producer portálunknak elmondta, az alkotás bemutatja a szekszárdi kosárlabda sport történetét, annak 1974-es indulásától kezdve a jelen korig. Tudatta, a mintegy 1,5 órásra tervezett film azt hivatott a nézők elé tárni, hogy miben rejlik a KSC Szekszárd varázsának és a csapat által a közelmúltban elért sikerek „titka”.

Kindl Gábor szavai szerint egy valódi „sikerkovács közösségnek” köszönhető az, hogy a női NB 1 A-csoportban játszó csapat történelmet írt a szekszárdi kosárlabda sport területén. Mint részletezte, ebben elévülhetetlen érdemei vannak a Szabó családnak; a többszörös kupagyőztes edzőnek, Szabó Ödönnek, aki már a Kosárlabda Sport Club Szekszárd 1988-as megalapításánál is jelen volt, a korábban edzőként dolgozó fiának, Szabó Györgynek és feleségének Harsányi Máriának, illetve gyermekeiknek, Szabó Noéminek, az egyesület szakmai és sportigazgatójának, illetve Szabó Gergő klubigazgatónak.

A producer azzal folytatta, hogy a sikerek mögött a csapatot támogató, rendkívül összetartó közösség ereje áll. A „sikerkovács közösség” tagjai közé tartoznak természetesen  az egyesület technikai személyzetének tagjai, élükön Djokics Zseljko csapatkapitánnyal. Hozzátette, a város és persze a szurkolók is rengeteg segítséget, támaszt nyújtanak a klubnak, a csapatnak. Mint Kindl Gábor fogalmazott, mindennek összhatásaként egy valódi családi jelleget jött létre, mely átszövi az egész csapat és a közösség mindennapjait. A sikerekhez a játékosok, edzők, drukkerek, egyszóval mindenki hozzáteszi a magáét.

Azt is elmondta, hogy a dokumentumfilmben összesen negyvenen szólalnak majd meg. Több, a mostani keretben játszó játékos – így Theodorean Alexandra csapatkapitány – mellett köztük lesz például Fülöp Natália, a KSC Szekszárd első profi játékosa is, akit Babits Natasaként ismerhettek meg a szurkolók.  A filmben a technikai stáb számos tagja, valamint a szurkolók is elmondják majd, hogy mit jelent nekik a „Kék szív”, miként élik meg a sikereket. Az alkotás ezen túlmenően többek között  azt is bemutatja, hogy miként került a játékosok által imádott csapatkapitány, Djokics Zseljko.

Kindl Gábor tudatta, jelenleg a vágásnál tart a munka, a dokumentumfilm díszbemutatóját pedig december 19-én szerdán tartják a Babits Mihály Kulturális Központban. Hozzátette, a díszbemutatóra, melyen a csapat és a szurkolók is jelen lesznek, szinte már az összes jegy elkelt.

Vezetőkép: MTI/Krizsán Csaba

Képgaléria: PixelTV

 
Read previous post:
Close