full screen background image
Keresés
2019 március 29 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Kékfrankos Április Nagykóstoló: hat szekszárdi borászattal

Kékfrankos Április Nagykóstoló: hat szekszárdi borászattal

2017.04.20. Tizenkét magyarországi borvidék mintegy ötven borászatának több mint száz kékfrankosa és bikavére lesz megtalálható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

A kékfrankos hazánk legelterjedtebb kékszőlőfajtája, Soprontól Villányon és Szekszárdon át Egerig az ország számos borvidékén lehet találkozni vele – emlékeztet a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A szombati nagykóstoló kínálatát határon túli magyar borászatok és burgenlandi pincék kékfrankosai teszik még színesebbé, a rendezvény programját pedig a Borkollégium Pop-Up School ingyenes kiselőadásai egészítik ki.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a kékfrankost savszerkezete, mérsékelt tannintartalma és jellemzően közepes teste miatt gyakran hasonlítják a pinot noirhoz, ám annál sokkal könnyebben kezelhető, strapabíró fajta, amely kiszámítható hozammal hálálja meg a megfelelő fekvésű telepítést.

A kékfrankos igen sokszínű: kedvelt rozé és siller alapanyag, készülhet belőle könnyű, gyümölcsös vörösbor a mindennapok asztalára, de dűlőszelektált, hordós érlelésű csúcsbor is az ünnepi alkalmakra. Házasításban is remekül működik; a bikavér egyik meghatározó alapbora Egerben és Szekszárdon.

A Szekszárdi borvidékről jelen lesz Dúzsi Tamás és Családja Pincészete, a Fekete Borpince, a Schieber pincészet, a Takler Borbirtok, a Toronyi Pince, illetve a Twickel Szőlőbirtok.

Megfelelő klónszelekcióval, hozamkorlátozással kiváló, a termőhelyi jellegzetességet nagyon szépen megmutató, izgalmas, fűszeres bor készülhet belőle, amely a gasztronómiában a vadhúsok tökéletes kísérője lehet – hangsúlyozzák a szervezők.

A kiállító pincészeteknél rozék, fajtaborok, kékfrankos alapú házasítások, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételek egyaránt elérhetők lesznek.

A teljes kiállítói lista és a nagykóstolóval kapcsolatos további információk itt érhetők el – kattintson!

Kadarka.net/MTI


ElőzőUtoljára közelíti meg szombaton a Titánt, a Szaturnusz holdját a Cassini űrszonda


Read previous post:
Sajtótájékoztató – Megyei Jogú Városok Szövetsége

2017.04.20....

Close