full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Kellemes időjárásra számíthat Szekszárdon és környékén

Kellemes időjárásra számíthat Szekszárdon és környékén

2018.09.07. Kellemes nappali hőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 13, napközben 25, szombat hajnalban 14, napközben 25, vasárnap hajnalban 15, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, szombaton és vasárnap élénk lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken kissé felhős, szombaton kissé felhős és derült, míg vasárnap kissé és közepesen felhős lesz. Csapadék nem várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében csak kis mértékben, de emelkednek a hőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 14, napközben 26, kedd hajnalban 15, napközben 26, szerda hajnalban 14, napközben 27, csütörtök hajnalban 16, napközben 28 fok valószínű Szekszárdon és környékén. A légmozgás hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön is mérsékelt marad. Az égbolt hétfőn kissé, kedden közepesen, szerdán szintén kissé, csütörtökön pedig közepesen felhős lehet. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, nyugaton zivatar is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton az ország keleti felén sok, de a Dunántúlon is többórás napsütésre lehet számítani. Néhol, a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna vonalában lehet zápor, zivatar. Időnként a Dunántúlon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 11-18 fok lehet, napközben 23-28 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap is döntően napos lesz az idő. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, a legnagyobb valószínűséggel a középső országrészben. A szél megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik. A minimumhőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok 24 és 28 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Dala György

kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close