full screen background image
Keresés
2021 június 7 - hétfő
  • :
  • :

Kéménytüzekhez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat

Kéménytüzekhez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat

2018.01.15. Több kéménytűzhöz riasztották a Tolna megyei tűzoltókat a hétvége folyamán – tájékoztatott honlapján hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Korom égett egy bátaszéki családi ház kéményében az Erzsébet utcában péntek délután. A bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó lerakódást és értesítették a kéményseprőket. Az eset során személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Visszaáramlott a füst a családi ház pincéjében található vegyes tüzelésű kazánból Sióagárdon a Kölcsey utcában szombat délután. A füst visszaáramlását a kazánhoz csatlakoztatott égéstermék-elvezetőben lévő lerakódás okozta. A szekszárdi hivatásos tűzoltók felhívták a lakók figyelmét a kémény használatának mellőzésére a felülvizsgálat megtörténtéig. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés ebben az esetben sem történt.

Korom izzott Mágocson a Dózsa György utca egyik családi házának kéményében szombat kora este. A dombóvári hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, értesítették a kéményseprőket és felhívták a tulajdonos figyelmét a használat mellőzésére. A ház egyik lakója rokonoknál töltötte az éjszakát, a másik lakó a házban maradt.

A födém izzott egy dunaföldvári családi házban vasárnap délelőtt. A helyszínre a solti és dunaújvárosi hivatásos egységek mellett a dunaföldvári önkéntesek is vonultak, akik együttes erővel oltották el a tüzet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close