full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

Kendert termesztett lakatlanul álló háza udvarán

Kendert termesztett lakatlanul álló háza udvarán

2019.06.28. Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsítottak meg egy iregszemcsei férfit.

A Tamási Rendőrkapitányságon eljárást folytattak ismeretlen tettesekkel szemben, mert gyanújuk volt arra vonatkozóan, hogy a kapitányság illetékességi területén kábítószert termesztenek.

A tamási rendőrök június 25-én ellenőriztek egy 39 éves iregszemcsei férfit, és a tulajdonában levő ingatlanokat, köztük egy lakatlan nagyszokolyi házat is. Az ingatlan udvarán tartott kutatás során, annak hátsó részében 33 darab kannabisz növényt találtak az egyenruhások, melyek közül 30 tő vödrökben és cserepekben hajtatott volt, míg három darab a földből hajtott ki. A növényeket a rendőrök lefoglalták. A férfit vizelet-mintavételre előállították, mely a gyorsteszttel elvégzett vizsgálat alapján THC-ra pozitív értéket jelzett – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az ügyben a 39 éves elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy a Cannabis termesztéséhez szükséges magokat és tápoldatot Bécsben vásárolta még ez év tavaszán, melyeket egyedül vetett el, és a növényeket is saját maga gondozta.

Az ügyben a további eljárást a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

Fotó: TMRFK