full screen background image
Keresés
2020 szeptember 22 - kedd
  • :
  • :

Képviseletet nyitott a Roszatom Budapesten – Paks II. személyzetét is felkészítenék az üzemeltetésre

Képviseletet nyitott a Roszatom Budapesten – Paks II. személyzetét is felkészítenék az üzemeltetésre

2018.08.18. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata, a Ruszatom Szerviz képviseletet nyitott Budapesten – közölte a társaság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a magyar iroda a Ruszatom Szerviz Rt. harmadik külföldi fióktelepe a Bulgáriában és Örményországban lévők mellett.

Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy vállalatukat többéves munkakapcsolat köti össze magyar partnerekkel, egyebek közt a paksi atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállítanak, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtanak. Abban bíznak, hogy a magyarországi képviselet megnyitása mindkét vállalat számára előnyös lesz – közölte a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója.

A közlemény szerint az együttműködést további területekre terjesztik ki, a tervek között szerepel képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks II. atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére.

A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata. A cég az Oroszország határain kívül működő, VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt teljes körű szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén.

A Ruszatom Szerviz Rt. vezető szerepet tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozójaként.

Az idén májusban, a Szocsiban tartott Atomexpo nemzetközi konferencián szerződést írt alá a meglévő keretmegállapodás alapján Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz vezérigazgatója és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. akkori vezérigazgatója a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról.

MTI
Read previous post:
Close