full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Kerekasztal-beszélgetést tartott a Tolna Megyei Civil Információs Centrum

Kerekasztal-beszélgetést tartott a Tolna Megyei Civil Információs Centrum

2020.02.04. A Tolna Megyei Civil Információs Centrum a Miniszterelnökség országos rendezvénysorozatának részeként a civilek napja alkalmából „Kapcsolatot teremtünk” néven kerekasztal-beszélgetést tartott pénteken. A rendezvény házigazdája – mint a megyei civil szervezetek elkötelezett partnere – a Tolna Megyei Önkormányzat volt.

A rendezvény részt vevői azok a stratégiai partnerek voltak, akikkel a Centrum a jövőben is szorosan kíván együttműködni. Képviselte magát a megbeszélésen a Tolna Megyei Kormányhivatal, a Tolna Megyei Önkormányzat, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a NAV Tolna Megyei Adóigazgatósága, a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ és több civil szervezet.

Kötetlen beszélgetés formájában a részt vevők megvitatták a megyei civil szervezetek jövőbeni fejlesztési lehetőségeit, a szektor erősségeit, gyengeségeit, és kiértékelték a Miniszterelnökség megbízásából készült, mintegy 14 ezer civil szervezetnek kiküldött kérdőívek országos eredményeit. Szó esett továbbá a Magyar Falu Program keretében idén első alkalommal meghirdetésre kerülő, az 5 ezer fő alatti településen működő civil szervezetek számára elérhető pályázati lehetőségről, ezek mellett minden meghívott partner bemutathatta a civil szektorral kapcsolatos szakmai terveit, és egy új, szorosabb együttműködés lehetőségeit.

Sándor Tamás, a CIC irodavezetője elmondta, hogy a rendezvény a figyelemfelkeltést is szolgálja, hiszen február 1-jén a civilek napját ünnepeljük. Ezzel tisztelgünk a civil szervezetek előtt, hiszen a Magyarországon működő mintegy 61 ezer civil szervezet felbecsülhetetlen hasznossággal képes előmozdítani a közösségi erőforrások aktivizálását, a jó célok elérését, amely számos esetben az állam, az önkormányzatok válláról is komoly terhet vehet le. A rugalmasság, az állampolgárokhoz való közelség együttesen jellemzik az értéket teremtő és azt közvetíteni képes civil szervezeteket.

Ebben az évben a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület nyerte meg a megyei „Civil Információs Centrum” címet – immár ötödik alkalommal – három év időtartamra, így a 2020-as évben is folytatják megkezdett munkájukat, melynek célja a civil szervezetek fejlesztése, segítése és információkkal való ellátása Tolna megyében.
Read previous post:
Close