full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Kerékpárt és láncfűrészt lopott Ozorán

Kerékpárt és láncfűrészt lopott Ozorán

2017.10.04. Bíróság elé állítási javaslattal zárta a rendőrség a nyomozást  egy férfi ügyében, aki különféle értékeket lopott Ozorán.

Egy ozorai nő tett bejelentést a rendőrségre, mert ismeretlen tettes szeptember 17. és 20. között ellopott egy kerékpárt és egy láncfűrészt a lakóháza udvarán lévő tárolóból. A lopással okozott kár közel százezer forint.

A simontornyai rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, egy 20 éves helyi férfit, akit lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi, aki beismerte a lopást, szabadlábon védekezhet. Az elkövető a lopott tárgyakat eladta, azokat a rendőrök lefoglalták, majd a tulajdonos részére visszaszolgáltatták.

A Simontornyai Rendőrőrs Bűnügyi Csoportjának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyet bíróság elé állítási javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról.

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatók különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használja is azokat. A technikai eszközöket aktiválja éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodik otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárja be kulccsal, lakattal! Helyezzen ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón és az ingatlanon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!
Read previous post:
Close