full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Készpénzzel és arannyal volt kitömve a 17 éves szekszárdi besurranó tolvaj

Készpénzzel és arannyal volt kitömve a 17 éves szekszárdi besurranó tolvaj

2020.05.27. Közel egymillió forintnyi eurót és forintot, valamint arany ékszereket találtak a szekszárdi rendőrök egy 17 éves fiúnál, akit több mint egy hónapja köröztek. A fiatalt – aki megpróbált elszaladni a rendőrök elől – őrizetbe vették, ellene több besurranásos lopás miatt is folytatnak eljárást.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2020. május 26-án a délutáni órákban járőrőrözés közben egy gyanúsan viselkedő gyalogosra lettek figyelmesek, aki a rendőrautót meglátva elszaladt. A rendőrök a férfi után futottak, és egy iskola udvarán elfogták a menekülőt, egy 17 éves helyi fiatalt – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy a fiút több mint egy hónapja körözik, mert megszökött a szekszárdi nevelőotthonból. A körözött személyt előállították, és a ruházata átvizsgálása során csaknem egymillió forintnyi – eurót és forintot – készpénzt és aranyékszereket találtak nála, melyek eredetéről hitelt érdemlően elszámolni nem tudott.

A 17 éves fiatallal szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon jelenleg több besurranásos lopás miatt is folytatnak eljárást. Eddig egyrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésével gyanúsították meg a nyomozók. A fiút a rendőrök elszámoltatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nála talált értékek eredetének megállapítása folyamatban van.

Az ügyben a további vizsgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják.

Fotó: TMRFK

 
Read previous post:
Close