full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Két elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak Tolna megyére

Két elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak Tolna megyére

2018.07.11. Két elsőfokú figyelmeztető jelzést is kiadott szerdára az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) több megye, közte Tolna megye területére.

Az OMSZ által kiadott egyik elsőfokú figyelmeztetés szerint pénteken felhőszakadás várható Tolnában. Mint írták, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A másik kiadott elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint heves zivatarok várhatók: kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

A fentiek miatt szerdára az egész ország területére figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ. Csak Győr-Moson-Sopron, Zala-, Veszprém-, és Vas megye területére nem adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A figyelmeztető jelzéseket itt tudja megtekinteni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.07.12. csütörtök éjfélig

Zivatar

A mai nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű (> 25-30 mm) csapadék, szélerősödés (50-75 km/h) és jellemzően kisebb méretű jég (~1-2 cm) előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez 2 cm körüli vagy kevéssel afeletti jégátmérő, valamint 80 km/h feletti széllökések is társulhatnak. Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Holnap reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Eső

A lehulló eső mennyisége az északnyugati, nyugati megyékben néhány helyen a mai nap folyamán is meghaladhatja a 15-20 mm-t.

2018.07.11. 12:04 Országos Meteorológiai Szolgálat
Read previous post:
Close