full screen background image
Keresés
2022 január 23 - vasárnap
  • :
  • :

Két fiatal szekszárdi versenyző is országos bajnok lett Budapesten

Két fiatal szekszárdi versenyző is országos bajnok lett Budapesten

2017.02.07. Andi Péter két versenyszámban is aranyérmet szerzett, Péceli Tamás pedig magasugrásban lett országos bajnok a hétvégén a budapesti SYMA csarnokban megrendezett Fedett Pályás Serdülő és Újonc Bajnokságon. A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának többi versenyzője is szép eredményt ért el.

Budapesten, a SYMA csarnokban rendezték meg a Fedett Pályás Serdülő és Újonc Bajnokságot a hétvégén. Az év első versenyén a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya mindkét korosztályban rajthoz tudott állítani sportolókat – közölte honlapján a Sportközpont.

A 2002-2003-as serdülő korosztályban Dékány Botond három versenyszámban (60 méter gát, 60 méter síkfutás, 60 méter távol), Kéri Zsombor pedig 800 méteren indult. Kiemelendő, hogy Botond 60 méter síkon kétszer is egyéni csúcsot futott, 7,71 másodperccel második lett a B döntőben. Zsombor a középmezőnyben végzett számában.

A Sportközpont újonc korosztályának kiválóan sikerült a szezonkezdet. Péceli Tamás 160 cm-el országos bajnok lett magasugrásban, a dusnoki Szegedi Árpád, aki nemrégen csatlakozott a szakosztályhoz, bronzérmet szerzett 130 cm-el. Péceli Tamás gáton is nagyon jó versenyt futott, eddigi legjobb idejével jutott fináléba. A döntőben azonban ketten is buktak mellette, ami megzavarta. Ennek ellenére mindösszesen csak egyetlen századmásodperccel maradt le a dobogóról. Posta Flóra – a szekszárdi különítmény egyetlen lány versenyzője – 10,69 másodperces egyéni csúccsal a kis döntő második helyét szerezte meg 60 méter gáton.

Az első nap végére jutott a csattanó, Andi Péter élete első bajnoki versenyén megszerezte élete első országos bajnoki címét. Háromszáz méteren erőteljes futással nyerte futamát. A 43.44-es időnél senki nem tudott jobbat futni, így boldogan vehette át a hirdetésnél az aranyérmet.

A második nap nem indult olyan fényesen, a korai rajt miatt kizárták a szekszárdiak váltóját 4×200 méteren. A srácok azonban nem csüggednek, legközelebb bizonyítanak. Posta Flórának jó napja volt, 465 cm-el az ötödik helyet szerezte meg távolugrásban az igen nagy létszámú, 41 fős mezőnyben.

A második nap sem ért véget érem nélkül, Andi Péter távolugrásban elért 528 cm-el a dobogó legtetejére állhatott, így egy hétvégén belül két aranyéremmel is gazdagodott.

A két korosztály versenyzői egy hónap múlva a fedett összetett bajnokságon lépnek majd pályára.

A részletes eredményeket itt találja – kattintson!

Forrás/fotó: Szekszárdi Sportközpont