full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Két fiatal tehetség vehette át a dr. Tarisznyás Györgyi-díjat Pakson

Két fiatal tehetség vehette át a dr. Tarisznyás Györgyi-díjat Pakson

2017.06.01. Átadták a Paksi Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesületének közgyűlésén a dr. Tarisznyás Györgyi-díjat, amelyet minden esztendőben két tehetséges diáknak ítél oda a civilszervezet. Idén a humán tudományok kategóriájában Leber Veronika 11. H osztályos tanuló érdemelte ki, a természettudományok kategóriájában pedig Molnár Martin 10. H osztályos tanuló.

Leber Veronika kiválóan rajzol, kreatív alkotó. Képzőművészeti munkáit a szokatlan anyaghasználat jellemzi, szívesen dolgozik textillel, varr, hímez, még a háztartásokban fellelhető hulladék anyagokat is képes újrahasznosítani. Öt éve tagja a gimnáziumban működő kreatív írás szakkörnek. Írásai a legújabb gimnáziumi évkönyvben jelentek meg. Az elmúlt esztendőben felnőtt amatőr alkotók között mérettette meg magát, versei bekerültek a Kézjegy Tolna megyei írók antológiájába.

Az idei antológia versírói között is ott van, a könyvbemutató június 30-án lesz Pakson. Eredményeivel kiérdemelte a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díját. Tagja a kortárs magyar költők által működtetett országos mentorhálózatnak. A Vizuális kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a 18. helyen végzett. Sikereinek titka szakmai kíváncsisága, alapossága, kifejezéskészletének gazdagsága, önállósága, állt a méltatásban.

Molnár Martin leginkább a matematika és a kémia iránt érdeklődik. Tavaly és idén is megyei 1. helyezést szerzett az Irinyi János kémiaversenyen, ebben az évben a Bolyai Matematika Csapatversenyben megyei 1., illetve Dél-Pannónia körzet 4. helyezett lett. A művészet és a sport területén is szép eredményeket ér el. A Játsszunk ismét operát! Országos zenei műveltségi vetélkedőn csapattársaival megyei 3. helyezést ért el.

Az én Paksom fotópályázaton különdíjas lett, az Országos Középiskolai Fotópályázaton két alkalommal is volt kiállított fotója amatőr kategóriában. A 2016-os UltramarAtom versenyen a Vak Bottyán Gimnázium váltócsapatának tagjaként 1. helyezett lett. Évek óta a dunaszentgyörgyi Vadrózsa Népi Együttesben táncol. Eredményei alapján tavaly a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány egyik díjazottja volt. Kitűnő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhet, megbízható és segítőkész diák.

Forrás/fotó:
paks.hu
Read previous post:
Close