full screen background image
Keresés
2019 november 12 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Két figyelmeztető jelzést is kiadott az OMSZ Tolna megyére

Két figyelmeztető jelzést is kiadott az OMSZ Tolna megyére

2018.02.26. Két elsőfokú figyelmeztető jelzést is kiadott keddre Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az egyik figyelmeztető jelzést a várható hófúvás miatt adták ki. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint gyenge hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Emellett a várható hóesés miatt is elsőfokú figyelmeztető jelzés van érvényben Tolnában. A figyelmeztetés szerint 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Hazánk tizenkilenc megyéje közül tizenhat területére adott ki figyelmeztető jelzést a várható havazás, és/vagy a várható hófúvás miatt az OMSZ.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.27. kedd éjfélig

Havazás:

Dél felől egyre nagyobb területen számíthatunk havazásra, kedd reggelig az ország déli, délnyugati harmadán, felén már 5 cm körüli, a déli határnál néhol akár a 10 cm-t is meghaladó igen laza szerkezetű porhó hullhat. Kedden tovább folytatódik a havazás, amelynek az intenzitása délutántól fokozatosan csökken, és estére az ország nagy részén már meg is szűnik a csapadék. Kedd éjfélig az északnyugati és északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség (lepel – 2, 3 cm), míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű (középső országrész: 2-6, déli megyék: további 6-10 cm).

Hófúvás:

A hóval borított tájakon az olykor erős (45-60 km/h) északi, északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél. Kedden a mainál is nagyobb területen számíthatunk hófúvásra, ez legkevésbé az ország középső területein valószínű.

Viharos szél:

A Bodrogköz térségében kis területen a legerősebb széllökések késő délutánig 60 km/h körül alakulhatnak északkeleti irányból.

2018.02.26. 10:18 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen a szekszárdi Felsőváros. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Súlyos baleset történt Bátaszéknél

2018.02.26....

Magyar Sommelier Bajnokság elődöntő

2018.02.26....

Close