full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Két figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megyére

Két figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megyére

2018.06.01. Két figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra szinte az egész ország területére.

Az OMSZ előrejelzése alapján felhőszakadás várható. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Emellett ugyancsak figyelmeztető jelzést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Az OMSZ honlapján közölte: kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Az OMSZ Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész ország területére kiadta a figyelmeztetést.

Mindig győződjön meg arról, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés, ezt itt tudja megtenni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.06.02. szombat éjfélig

Visszatérnek a zivatarok

Legnagyobb eséllyel a déli óráktól késő estig, legkisebbel hajnaltól délelőttig számíthatunk zivatarokra.

Ma elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén és az ország északkeleti felén/harmadán valószínű elszórtan zivatar. Holnap több helyen (legkisebb eséllyel északnyugaton) várható dörgés, villámlás.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés (45-80 km/h), jelentős/nagy mennyiségű csapadék (5-30 mm), jégeső (többnyire 2 cm alatti jégátmérővel) kísérheti. Néhol felhőszakadás (> 30, kis eséllyel > 50 mm) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet (főként szombaton), amelyhez nagyobb méretű jég (~2, 3 cm körüli jégátmérő), károkozó szélroham (> 80 km/h) társulhat.

Megj.: Adott településen az időszak nagy részében nem lesz zivatar, ott ahol kialakul általában 15, 60 percnél tovább nem tart.

* A kép illusztráció

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close