full screen background image
Keresés
2021 április 14 - szerda
  • :
  • :

Két súlycsoportban is nyertek az ASE cselgáncsozói Kecskeméten

Két súlycsoportban is nyertek az ASE cselgáncsozói Kecskeméten

2017.01.29. Az éremtáblázatot a KSI nyerte, a legtöbb érmet pedig a Honvéd szerezte szombaton a Kecskeméten rendezett cselgáncs országos bajnokságon. A paksi Atomerőmű SE versenyzői két súlycsoportban győzedelmeskedtek.

A KSI versenyzői két-két aranyat és ezüstöt szereztek, míg a másik fővárosi klub nyolc medállal gazdagodott. A Messzi István Sportcsarnokban 136 dzsúdós lépett tatamira és 21 egyesület képviselői állhattak dobogóra.

Az augusztusi budapesti világbajnokság egyik válogatójaként is számon tartott viadalon a riói olimpikonok közül Joó Abigél a kilencedik országos bajnoki címét szerezte, Csoknyai László nagy csatában, aranyponttal verte a döntőben Ungvári Attilát, Cirjenics Miklós pedig fojtással nyert Fogasy Gergő ellen. A nehézsúlyú paksi Bor Barna nemrég kisebb térdsérülést szenvedett, ezért visszalépett az ob-tól. A +78 kilogramm fináléjában a tavalyi kazanyi Eb-n is szerepelt Szigetvári Mercédesz csaknem kilenc perc elteltével győzte le Nagy Kittit.

A győztesek:
férfiak:
60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC)
66: Burján László (Budaörsi SC)
73: Szabó Frigyes (Leányvár)
81: Csoknyai László (Atomerőmű SE)
90: Vér Gábor (BHSE)
100: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE)
+100: Demeter Bendegúz (Kaposvári JK)
nők:
48 kg: Erdélyi Lilla (Budaörsi SC)
52: Knetig Emőke (Mogyi Bajai JC)
57: Kovács Kitti (KSI)
63: Szilli Nóra (Győri AC)
70: Gercsák Szabina (Hell Miskolc JC)
78: Joó Abigél (KSI)
+78: Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC)

A képen: Cirjenics Miklós (j) és Fogasy Gergő a magyar cselgáncs bajnokság felnőtt, 100 kilogrammos súlycsoportjában a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2017. január 28-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

MTI
Read previous post:
Close