full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

Két szekszárdi arany és két ezüstérem Brüsszelben

Két szekszárdi arany és két ezüstérem Brüsszelben

2015.05.09 A Fritz Pincészet két borát arany, a Bodri Pincészet és az Eszterbauer Borászat egy-egy borát ezüstéremmel díjazták a Monde Selection-on.

A brüsszeli minősítő intézettől arany minősítést kapott a Fritz Pincészet 2012 Szekszárdi Papillon Merlot-ja és 2011 Szekszárdi Medicina Cuvée-je. A Bodri Pincészet Szekszárdi Bikavér Faluhely 2011 bora és az Eszterbauer Borászat Mesterünk Cabernet Sauvignon Merlot Cuvée 2012 bora ezüst minősítést kapott.

Összesen kilenc magyar borász tizennégy borát ismerte el a Monde Selection minősítő intézet. Két nagyaranyat nyert az imrehegyi Béla Borászat. A Bock Borászat két arany és egy ezüst minősítést szerzett. Az IKON Borászat egy arany és egy ezüst, a tokaji Péter Szőlőbirtok és a villányi Vylyan Szőlőbirtok egy-egy ezüstérmes minősítést szerzett. A Lics Pincészet és szőlőbirtok, melynek a Szekszárdi Borvidéken, Szentgál Szőlőhegyen is található területe Pákozdi Merlot 2012-es bora szintén ezüstérmes lett.

A Monde Selection nem borverseny, hanem egy brüsszeli minősítő intézet. Nemcsak borok, de sörök, ásványvizek, dohánytermékek és élelmiszerek minősítését végzi. A szervezet laboratóriumi vizsgálatok alapján hozza meg döntését és adja ki a minősítést. A Monde Selection-ra a világ számtalan országából több száz fajta terméket küldenek minősítésre.

A Monde Selection hivatalos honlapját itt találja – kattintson!