full screen background image
Keresés
2019 június 8 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Két Tolna megyei a legjobb lépcsőfutók között

Két Tolna megyei a legjobb lépcsőfutók között

2019.05.21. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság múlt héten rendezte meg a VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságot. A szokatlanul hideg, esős időjárás sem szegte kedvét a több mint 180 versenyzőnek, akik között két Tolna megyei induló is volt.

Az előző évekhez hasonlóan nemcsak a rendvédelmi szervek dolgozói indulhatnak a megmérettetésen, hanem civilek is. Összesen 12 szervezeti egységtől érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megmérettessék magukat a versenyen. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt.

Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők.

A Tolna megyei versenyzők neve ismerős lehet, ugyanis szinte nincs olyan verseny, melyen ne indulna Rácz Andrea és Szuprics Ferenc.

Rácz Andrea, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának előadója bevetési és sportruházatban is felfutott a 419 lépcsőfokon, az előbbi kategóriában 3. helyezést ért el. Szuprics Ferenc, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka szintén kétszer teljesítette a távot, saját korcsoportjában mindkét versenyszámban a harmadik helyen végzett.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close