full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Két újabb pályázat – 1,6 milliárd forint Tolna megyének

Két újabb pályázat – 1,6 milliárd forint Tolna megyének

2016.01.13. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében két újabb pályázati felhívást tettek közzé a www.palyazat.gov.hu internetes oldalon.

A családbarát bölcsődék, óvodák fejlesztését szolgáló pályázat a hátrányos helyzetű gyermekekre és a szülők munkába állásának elősegítésére, míg a társadalmi együttműködés erősítését elősegítő felhívás Tolna megye leszakadó térségeinek gyarapítására fókuszál.

„A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című (TOP-1.4.1-15 kódszámú) felhívás célja, hogy a gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsődék), valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításával, és a szolgáltatások minőségének fejlesztésével segítse a kisgyermeket nevelők munkavállalását. A felhívás a 3 év alatti gyermekek napközbeni- és a 3-6 évesek óvodai elhelyezését támogatja, valamint kiemelt figyelmet fordít a családokra, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben élő gyermekek megsegítésére.

Az intézményes fejlesztéseken túlmenően támogatja (bölcsőde, mini bölcsőde, óvoda-bölcsőde, mint többcélú intézmény) a rugalmasabb és egyszerűbb működési feltételekkel létrehozható bölcsődei ellátási formákat, így a családi bölcsődét is.

A támogatás teljes összege Tolna megyében 1332 millió forint, amelyre első körben 2016. március 21-től szeptember 21-ig, második körben pedig 2016. július 20-tól szeptember 21-ig lehet pályázni.

„A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című (TOP-5.2.1-15 kódszámú) felhívás célja a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városi területeken élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációja. A pályázat azokat a programokat helyezi előtérbe, melyek által javulnak többek között a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei és a foglalkoztatás.

Fontos célkitűzés továbbá a közösségfejlesztés, a gyerekek iskolai felzárkóz1,6 milliárd fotatása, valamint a családok segítése és a gyermekjóléti szolgáltatások megteremtése. Az infrastrukturális fejlesztésen túl többek között mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok megvalósítására is lehetőség nyílik.

A felhívás keretében megyénk számára összesen 279 millió forint áll rendelkezésre, amelyet a Tamási – mint leghátrányosabb helyzetű – és a Dombóvári járás városai pályázhatnak meg 2016. február 12-től március 31-ig.

A felhívásokkal kapcsolatosan további információk érhetőek el a www.palyazat.gov.hu internetes oldalon.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close