full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Kétmilliárdos támogatás érkezhet Szekszárdra

Kétmilliárdos támogatás érkezhet Szekszárdra

2019.12.04. Tizenkét pontot vett napirendre szerdai rendkívüli ülésén a szekszárdi közgyűlés. 

A rendkívüli közgyűlés kezdetén Ács Rezső polgármester (FIDESZ-KDNP) jelezte, hogy a múlt hét csütörtökön megtartott ugyancsak rendkívüli közgyűlésen – az Éljen Szekszárd (ÉSZ) által – előterjesztett, egy az önkormányzat működésének átláthatóságát, illetve egy a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő terv kidolgozását célzó javaslattal kapcsolatosan törvényességi észrevételt tett. Ezért a két javaslatról várhatóan december 12-én újabb rendkívüli közgyűlésen tárgyal majd a testület.

Rácz Zoltán Rókus (ÉSZ) ezt követően három új napirendi pont felvételét javasolta. A képviselő az uszoda építési munkáival és a téli felkészüléssel kapcsolatban kért tájékoztatást, a harmadik napirendi pont felvételét a szekszard.hu oldal szerkesztéséhez kötődően javasolta. A testület mindhárom pontot felvette a megtárgyalandó napirendi pontok közé. Az ÉSZ javaslatára ismét lekerült a napirendről a közgyűlés bizottsági tagjainak megválasztására vonatkozó pont. Ezt követően a képviselő-testület elfogadta az ülés napirendjét.

Fotó: kadarka.net

A napirendi pontok tárgyalása során a képviselők döntést hoztak arról, hogy felkérik dr. Molnár Kata jegyzőt arra, hogy együttműködésben az ÉSZ-szel, segítse a szervezeti és működési szabályzat elkészítését. Az így kialakított tervezetről a következő rendes közgyűlésen tárgyalhat a testület. A képviselők szintén elfogadták az egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló 54/2012. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló határozati javaslatot. A testület egyhangú szavazással fogadta el a 2020. évi folyószámlahitel szerződés megkötéséről szóló, három pontból álló határozati javaslatot. A folyószámlahitelre az önkormányzat likviditásának folyamatossága érdekében van szükség évről évre.

A grémium ugyancsak egyhangúlag elfogadta a szekszárdi lakosok részére beszerzendő karácsonyi csomag beszerzési eljárásának eredményével kapcsolatos határozati javaslatot. A legkedvezőbb árajánlatot a Tesco-Global Áruházak Zrt. adta. A közgyűlés az ide vonatkozó határozati javaslat megszavazásával megállapította a szociális tűzifa beszerzésére és kiszállítására vonatkozó meghívásos pályázat eredménytelenségét. Mivel nem érkezett érvényes ajánlat, ezért a beszerzési eljárást újra lefolytatják. A testület szavazás útján zöld utat adott a Kosárlabda Sport Club 40 millió forintos támogatási kérelmének is.

Fotó: Kadarka.net

A közgyűlés jóváhagyta a „Közép-Duna menti térségfejlesztési feladatok ellátása” című támogatás elnyerésére benyújtandó kérelmeket. A mintegy 2 milliárd forintos támogatás felhasználásával többek között iskolák újulhatnak meg, óvoda épülhet Szőlőhegyen, fejleszthetik az egészségügyi alapellátáshoz tartozó infrastruktúrát és körforgalom létesülhet a Keselyűsi úton található csomópont helyén.

Arról is döntés született, hogy a közmeghallgatást december 23-án tartsák meg. Az ÉSZ emellett javasolta Ács Rezső polgármesternek, hogy december 23-ra hívja össze a következő rendes közgyűlést.

Fotó: kadarka.net

A képviselők ezt követően tértek rá a napirendi pontok tárgyalása előtt felvett három új napirendi pontra. Az uszoda építési munkálataival kapcsolatos tájékoztatás kéréshez kötődő pont megvitatása során az ÉSZ egy bizottság felállítását javasolta, melyet a testület megszavazott. A bizottság tagja Bomba Gábor (ÉSZ), Kővári László (FIDESZ-KDNP), Máté Péter (FIDESZ-KDNP) és Rácz Zoltán Rókus (ÉSZ) önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke Bomba Gábor lett. A bizottságba emellett két külső tag felvételét javasolták. A testület döntése értelmében ezen túlmenően a kivitelező cég képviselője a következő rendes közgyűlésen számol be az aktuális helyzetről.

A téli felkészülésről Märcz László adott tájékoztatást. A városüzemeltetési és városfejlesztési igazgatóságának vezetőjének beszámolóját a képviselők elfogadták. A napirendi pont megvitatása során Ács Rezsőnek halaszthatatlan teendője miatt távoznia kellett az egyébként elhúzódó közgyűlésről, ezért felkérésére az ülés fennmaradt részét Rácz Zoltán Rókus vezette le. A testület arról is döntést hozott, hogy az önkormányzat – szekszard.hu címen elérhető – honlapjára – az átláthatóságot biztosító anyagok kivételével – a jövőben csak Bomba Gábor (ÉSZ) és Máté Péter (FIDESZ-KDNP) frakcióvezető jóváhagyása után kerülhetnek fel írások.

A képviselők zárt ülésen szavaztak a „Szekszárd Városért a művészet erejével” elismerő címek adományozásáról.

A rendkívüli ülés napirendi pontjaival kapcsolatosan a szekszard.hu oldalon tájékozódhat részletesebben – kattintson!

Fotó: kadarka.net
Read previous post:
Close