full screen background image
Keresés
2020 szeptember 23 - szerda
  • :
  • :

Kétnapos rendezvénysorozattal búcsúztatták a nyarat Szekszárdon

Kétnapos rendezvénysorozattal búcsúztatták a nyarat Szekszárdon

2018.08.29. Szekszárd Város Napjához kapcsolódóan nyárbúcsúztató rendezvényt tartottak szombaton és vasárnap az önkormányzat, illetve a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében a Béla király téren. A résztvevőket 15 színpadi program, ebből 13 szekszárdi kötődésű produkció várta. Sajnos az égiek nem voltak kegyesek a rendezvényhez, vasárnap szinte egész álló nap szakadt az eső.

A nyárzáró rendezvényt annak kapcsán tartották meg, hogy 1905. augusztus 29-én megalakult az első városi képviselő-testület Szekszárdon. Az évforduló alkalomból kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeljük a Város Napját, az augusztus 29-éhez legközelebb eső hétvégén.

Szombaton játékos városismereti vetélkedőt tartottak az Egyed Antal Honismereti Egyesület közreműködésével, Otthonunk, Szekszárd címmel, emellett Lelkek lakhelye – a törökfürdő titka címmel zseblámpás éjszakai kalandtúrát szerveztek. A Béla király téri színpadon fellépett a Csurgó zenekar, a Tücsök Zenés Színpad, Juhász Diána operett énekes, a Pecze Balázs Quartet és a Budapest Voices. A napot diszkó zárta, a lemezlovas Dj Táborfy volt.

Bartinások a színpadon. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap.

Vasárnap a Hahota Gyermekszínház produkcióját, szekszárdi mozgásművészeti csoportok bemutatkozását, a Bartina Néptánc Egyesület adott műsort, de a résztvevők a Szekszárd Jazz Quartet valamint, a Harmónia Rend Band gyermekkórus & zenekar fellépését láthatták, hallhatták a vendégek. A nap fénypontjaként az Ocho Macho adott koncertet.

A kétnapos rendezvényen az idén először étkes- és boros pavilonok, kirakodó vásár várta a résztvevőket.

A város napján, melynek hivatalos dátuma augusztus 29., ünnepi közgyűlést tartottak a városházán, ahol városi kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak. Emellett szintén a városházán bemutatták a Szekszárd – a város ahol élünk című kötetet. Mindezekről hamarosan részletesebben is beszámolunk portálunkon.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close