full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Kétszázhúsz Tolna megyei diákolimpikont díjaztak

Kétszázhúsz Tolna megyei diákolimpikont díjaztak

2016.12.13. Kiváló diáksportolókat díjazott a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Diáksport Tanács kedd délután a Garay János Gimnázium dísztermében.

Földesi Gyula, a diáksport tanács titkára köszöntőjében elmondta, azok a tanulók vehetnek át elismerést, akik az előző tanév országos diákolimpiai döntőiben dobogós helyezést értek el. Emlékeztetett, a díjat először 1992-ben adták át, így az idei már a huszonötödik alkalom, amikor átadják az elismerést. Mint azt hozzátette, az első díjazottak mára 40 éves szülők, akik minden bizonnyal sportos szemléletben nevelik gyermekeiket. A titkár közlése szerint a paksi tanulók voltak a legsikeresebbek a diákolimpiákon, de a megye többi térségének diáksportolói is szép eredményt értek el. A legtöbb siker az atlétika, valamint a cselgáncs sportágban termett.

Fotó: Ótós Réka

Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében arról szólt, hogy az elmúlt 25 év nem múlt el nyomtalanul. Sokan nőttek fel az első díjátadó óta és nevelik gyermekeiket a sportolás fontosságát szem előtt tartva. Az alelnök tudatta, az ünnepélyes díjátadón 17 sportág 220 sportolója vehet át elismerést. Ribányi József elmondta, négygyermekes szülőként tudja, hogy manapság már nem a szabadból, hanem a szobából kell bevinni a gyermekeket a tornaterembe. Mint azt hozzáfűzte, Tolnában jól megy ez a munka, amit az eredmények is alátámasztanak.

A díjazottak pontos névsorát itt találja – kattintson!

A vezető képen Ribányi József ad át díjat. Fotó: Ótós Réka. További képek a Tolna Megyei Önkormányzat Facebook oldalán – kattintson!