full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

Kétszeres bajnok lett a szekszárdi főnyomozó Németországban

Kétszeres bajnok lett a szekszárdi főnyomozó Németországban

2019.10.06. Németországi bajnokságon győzött duplán a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója.

Mint arról korábban beszámoltunk, dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója 2019. májusában a felsőtárkányi Steel Challenge Országos Bajnokságon három versenyszámban is kimagaslóan teljesített. Akkor a szeptemberi német nemzeti bajnokságra kapott meghívást, melyet a németországi Philippsburg-ban rendeztek meg 2019. szeptember 27-28-29-én.

A Német Nemzeti Steel Challenge (gyorsasági fémcéllövészet) bajnokságon (Deutsche maisterschaft) a nagykaliberű puska open kategóriában és kiskaliberű puska open kategóriában is az első helyet sikerült megszereznie. Kiskaliberű puska számban a verseny abszolút legjobb idejével, valamint a hat pályából ötön pályarekord idővel. Az open kategória azt jelenti, hogy a fegyverrel kapcsolatosan nincsenek szigorú műszaki megkötések, használhatóak optikai irányzékok, kompenzátorok is – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A fémcéllövészet, mint sport célja a kis és nagy kaliberű maroklőfegyverek, puskák és a sörétes puskák lehető leggyorsabb, de pontos találatokat eredményező használata, annak készség szintre fejlesztése a biztonsági, és versenyszabályok maradéktalan betartása mellett.

A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség célja – mely keretei között ezen versenyszám külön szakágnak minősül -, hogy ez a sport a média érdeklődését felkeltse, a fegyverek iránti ellenszenvet csökkentse, és szabadidős sporttá váljék.

Fotó: TMRFK