full screen background image
Keresés
2019 október 31 - csütörtök
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kétyi halálos gázolás: egy hónapra előzetesbe helyezték a büntetett előéletű gyanúsítottat

Kétyi halálos gázolás: egy hónapra előzetesbe helyezték a büntetett előéletű gyanúsítottat

2019.10.24. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a kétyi halálos gázolás gyanúsítottjának a letartóztatását.

A letartóztatás elrendelésének oka az, hogy a gyanúsítottat a nyomozó hatóság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítja, amely kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény és 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A bíróság a letartóztatás különös okai közül megállapította azt, hogy a várhatóan kiszabásra kerülő, hosszabb tartamú szabadságvesztés miatt a gyanúsított megpróbálna a hatóságok elől elszökni vagy elrejtőzni, és fennáll annak a veszélye is, hogy a büntetett előéletű és jelenleg is más büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított szabadlábon védekezése esetén nem hagyna fel bűncselekmények elkövetésével. A gyanúsított ugyanis két éven belül már volt büntetve ittas járművezetés vétsége miatt, és jelenleg is folyik ellene egy büntetőeljárás vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, továbbá felfüggesztett büntetőeljárás hatálya alatt áll kábítószeres bűncselekmény miatt.

A végzés nem vált véglegessé, mert ellene a gyanúsított fellebbezést nyújtott be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, ezért az eljárás a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik.

Ittas volt és agresszív

Mint arról korábban beszámoltunk, egy Toyota típusú személygépkocsi vezetője közlekedett a 65-ös főúton Zomba irányából Tamási irányába vasárnap 16 óra 20 perckor Kéty belterületén, amikor lesodródott az útról, és elütötte az úttest mellett füvet nyíró 68 éves helyi férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gázoló a balesetet követően mind a helyszínen, mind előállításakor agresszív magatartást tanúsított.

A 35 éves tolnai férfit a bonyhádi rendőrök őrizetbe vették. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a járművezető erősen ittas volt, amikor a balesetet okozta. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: Dr. Kovács Ildikó – Szekszárdi Törvényszék. Videó: TMRFK


ElőzőIsmét Fehérvári Tamás lett a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke


Read previous post:
Close