full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

„Kezdő lépés a fejlődés útján” – 41 álláskereső juthat munkához

„Kezdő lépés a fejlődés útján” – 41 álláskereső juthat munkához

2016.07.01. Tizenhét Tolna megyei pályázót támogatott a kormányhivatal a „Kezdő lépés a fejlődés útján” munkaerő-piaci programban, melynek köszönhetően 41 álláskereső juthat munkához.

2018hirdetés

A március 22-én megjelent felhívásra 21 pályázat érkezett határidőre. Az 52 millió forintos keretösszegű felhíváson összesen 82,5 millió forint értékben, 53 új munkahely létesítésére igényeltek forrást a pályázók – tudatta a Tolna Megyei Kormányhivatal. A pályázatok száma és a pályázatok értéke miatt igényelt forrás-kiegészítést a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosította. A forrás-kiegészítéssel együtt rendelkezésére álló összesen 64 millió forintból a megyei kormányhivatal 17 pályázót támogatott.

Közölük 10 a szekszárdi járásban, 4 a bonyhádi járásban, 2 a tamási járásban és 1 a dombóvári járásban valósítja meg a beruházást. A támogatásban részesült 17 vállalkozás közül 10 termelő, 7 szolgáltató ágazathoz tartozik, amelyek közül három kedvezményezett kistérségben található.

A pályázók az üzleti tervükben kellően alátámasztották a stabil piaci háttér meglétét, a tervezett foglalkoztatás megalapozottságát, a beruházás finanszírozási hátterét. Emellett meggyőzően mutatták be a tervezett tevékenység során bevezetésre kerülő technika, technológia korszerűségét, a szolgáltatás hasznosságát.

A támogatásokból megvalósuló fejlesztéseket követően 41 regisztrált álláskereső elhelyezkedésére nyílik lehetőség a járási hivatalok kiközvetítésével. Továbbá a támogatással egyúttal 132 fő munkahelymegtartását is segítikk, mivel a pályázók vállalták, hogy a meglévő dolgozóikat további két évig foglalkoztatják. A beruházások keretében többek között brikettáló gép, illóolaj lepárló berendezés, targoncák, lassú jármű, fagylaltkészítő gép, fagyasztókamrák, varrógépek kerülnek beszerzésre.

„Kezdő lépés a fejlődés útján” munkaerő-piaci program

A Tolna Megyei Kormányhivatal a „Kezdő lépés a fejlődés útján” munkaerő-piaci program keretében 2016. március 22. napján a Tolna megyében telephellyel, fiókteleppel rendelkező mikro- és kisvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására pályázati felhívást jelentett meg, 52 Millió forintos keretösszeggel. A pályázat célja a mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, a gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozícióik megerősítésének, versenyképességük növelésének, valamint az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásoknak a támogatása volt. A beruházás keretében a vállalkozások új gépek, eszközök, egyéb berendezések beszerzésre, amelynek megvalósításával legalább 1 fő, maximum 3 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott álláskereső számára létesíthetett új munkahelyet. A pályázat benyújtásának határideje 2016. május 6-a volt.

A pályázónak vállalnia kellett, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől (üzembe helyezés időpontjától) számított 3 évig – folyamatosan fenntartja és működteti, illetve a támogatással felvett munkavállalókat legalább 2 éven keresztül folyamatosan foglalkoztatja, az éves átlagos statisztikai állományi létszámát megtartva.

A támogatás formája vissza nem térítendő. Alaptámogatásként, a Tolna Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztályain nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskereső személy után 1,5 millió Ft/új munkahely igényelhető. Az alaptámogatáson kívül, amennyiben a beruházás kedvezményezett járásban, illetve kedvezményezett településen valósul meg, új munkahelyenként 300 ezer forintot lehetett igényelni. Így a pályázó új munkahelyenként maximum 1,8 millió Ft mértékű fajlagos támogatást igényelhetett.

A képen jobbról dr. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott. Fotó: Tolna Megyei Kormányhivatal
Read previous post:
Close