full screen background image
Keresés
2021 február 21 - vasárnap
  • :
  • :

Kezdődhet a Generációk Parkja építése Szekszárdon

Kezdődhet a Generációk Parkja építése Szekszárdon

2020.05.06. A munkaterület átadásával megkezdődhetnek a Generációk Parkja építési munkái a Barátság utcában – jelentette be Ács Rezső kedden, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Mint arra a polgármester emlékeztetett, a projekt indulása előtt egy, majd további három lakossági fórumot tartottak a környéken lakóknak. A helyszínen megtartott fórumokon bemutatták a terveket, meghallgatták a lakók véleményét és javaslatait is, melyeket igyekeztek a végleges tervbe illeszteni – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette, emellett a környékbeli lépcsőházakban a projektet bemutató plakátokat tettek ki.

Az önkormányzatnak kevés olyan programja volt, ami ekkora nyilvánosságot kapott volna – emelte ki Ács Rezső.

A projekt lebonyolítására létrehoztak egy helyi akciócsoportot (HACS), melynek tagjait helyi vállalkozók és civilek alkották. Ők tettek javaslatot a helyszínre és a megvalósuló elemekre is, ahogy a környéken lakók is megoszthatták az önkormányzattal, hogy milyen játékokat, eszközöket látnának szívesen a parkban.

A park létrehozásáról szóló végső döntést a közgyűlés hozta meg, biztosítva a szükséges önrészt a költségvetés terhére. A projekt megvalósítását tehát az egyfős többségben lévő Éljen Szekszárd Egyesület is támogatta.

A Generációk Parkja célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget biztosítson minden generáció számára a gyermekektől kezdve az idősekig, vagyis egész családok számára – fogalmazott a polgármester. Mint részletezte, a park részeként létesül egy fedett rész is, ahol a kisgyermekeket lehet majd tisztába tenni. Azzal is számolnak, hogy a park létesítése nyomán megnő a gépkocsiforgalom is, ezért egy másik projekt keretében egy közeli árok lefedésével 26 új parkolóhelyet alakítanak ki. Erre engedélyes tervvel is rendelkeznek.

A projekttel párhuzamosan, annak forrásaiból Szőlőhegyen is épül egy kisebb játszótér – tájékoztatott Ács Rezső. Hozzáfűzte, Szőlőhegyen is tartottak lakossági fórumot annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb egyetértés valósuljon meg.

A Generációk Parkja és a szőlőhegyi játszótér összesen 140 millió forintból létesül. A szükséges pénz legnagyobb részét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program terhére biztosítják, de Süli János miniszternek köszönhetően is érkezett forrás. A 8,6 millió forint önrészt pedig a közgyűlés biztosította a költségvetés terhére, miután a gazdasági és városfejlesztési bizottság jónak találta a projektet.

A park – mely hasonló funkciót tölt majd be, mint a Wesselényi utcában található Energiapark – építése mintegy hat hónapot vesz igénybe, így várhatóan ősszel készül el.

Tamás István, a kivitelező T-Build Kft. ügyvezetője elmondta, a parkban külön játszótér épül a kisebb és a nagyobb gyermekek részére. Utóbbiak részére egy 6 méter magas csúszdás óriástorony is épül. Emellett egy mezítlábas sétányt, valamint egy fittness területet is kialakítanak. Ezen túlmenően Létesül még egy fedett terasz padokkal és egy mosdóépület pelenkázóval, valamint 26 új parkolóhelyet is kialakítanak.

A képen: Tamás István (b) ügyvezető és Ács Rezső polgármester a Generációk Parkja tervével. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close