full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Kezdődik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme tavaszi szemesztere

Kezdődik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme tavaszi szemesztere

2018.01.26. Megkezdődik a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme 2017-2018-as tanévének tavaszi szemesztere a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán hétfő délután.

A Szekszárd idősödő és időskorú lakói között óriási sikert aratott programsorozat a PTE KPVK és a szekszárdi ökormányzat együttműködésében, 2016. márciusa óta működik.

Az új szemeszter nyitó előadásának előadója közkívánatra a sokak által ismert bonyhádi Gruber László MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár, a Szegedi Tudományegyetem óraadó oktatója lesz, aki ez alkalommal Izlandról, a „tűz és jég” szigetéről beszél.

Időpont: 2018. január 29. (hétfő) 15:00 óra
Helyszín: PTE KPVK Szekszárdi Campus A/52-es előadóterem (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)

Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek. Regisztráció és további információ a képzési koordinátoroktól kérhető a bogdan.andrea@kpvk.pte.hu címen, vagy a 74/528-300 telefonszámon. Az idei első, hétfőn tartandó előadásra azonban még a helyszínen is lesz lehetőség regisztrálni.

A Harmadik Kor Egyeteme kezdeményezés 1968-ban indult útjára Franciaországban, majd az 1970-1980-as években rendkívül kedveltté vált Belgiumban, Svájcban, Lengyelországban, Spanyolországban, Olaszországban, Finnországban és Nagy-Britanniában. Célja az idősödő és időskorú emberek szellemi, testi, mentális frissességének megőrzése, az aktivitás, a tevékenykedtetés, az önkéntesség, az önmegvalósítás és a közösségi élet élményének megosztása.

Ezt a célt tartják szem előtt a szekszárdi sorozat, illetve a tavaszi félév programjának megalkotói, szervezői, Dr. habil Nagy Janka Teodóra, a PTE KPVK általános dékánhelyettese (PTE KPVK) és Dr. Haag Éva alpolgármester is.

A sorozatban 2018. január 29. és május 7. között összesen hat előadásra kerül sor, az előadók a Pécsi Tudományegyetem oktatói, kutatói, illetve vendégelőadók, köztük Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. A képzésen rendszeresen résztvevők, egyetemi hallgatók emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.

Forrás: PTE KPVK. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó írások:

Fogunk-e mesélni unokáinknak Szekszárdról?
Bor, egészség és gasztronómia a Harmadik Kor Egyetemén
Hatvan felettiek diplomáztak a „Szekszárdi Harmadik Kor Egyetemén”
Elindult a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme II. szemesztere
Elkezdődött a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme III. szemesztere
Read previous post:
Close