full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Kezdődik a tárgyalás a dunaföldvári emberölési ügyben

Kezdődik a tárgyalás a dunaföldvári emberölési ügyben

2016.01.29. Pénteken tartja az első tárgyalási napot a Szekszárdi Törvényszék a dunaföldvári vállalkozó megölésének ügyében, melyben egy volt dunaújvárosi képviselő is vádlott.

A Szekszárdi Törvényszék honlapján található tárgyalási jegyzék szerint a dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásával vádolt terheltek büntető tárgyalása pénteken reggel 9 órakor kezdődik.

Mint azt portálunkon az MTI információi szerint korábban közöltük, a 42 éves férfit 2013. május 1-én ölte meg a – gyilkosságért korábban már elítélt – elsőrendű vádlott, majd a holttestet társaival elrejtette, amit a nyomozók csak 2016. február közepén találtak meg.

A rendőrség korábban az emberöléssel vádolt férfit a 44 éves, dunaújvárosi G. A.-ként, a másodrendű vádlottat a 32 éves dunaújvárosi Sz. J.-ként azonosította, a harmadrendben vádolt, 40 éves G. R. Gál Roland volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő. Elsőként Sz. J.-t vették őrizetbe 2016. január 29-én. Ezt követően február 9-én G. R.-t a dunaújvárosi lakásán fogták el. Az Ausztráliából akkor hazatérő G. A.-t pedig pár nappal később, a Liszt Ferenc-repülőtéren vették őrizetbe. Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A törvényszék honlapján olvashatók szerint az elsőrendű vádlottnak és a sértettnek korábban közös vállalkozása volt, amely üzlettársi kapcsolat közöttük megromlott. Az elsőrendű vádlott kiszállt az üzletből és a sértett e miatt 3 millió forinttal tartozott neki. Miután a sértett közölte az elsőrendű vádlottal, hogy ne számítson a pénzére, ezt követően az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy amikor a sértett egyedül van otthon, felkeresi és elégtételt vesz rajta.

2013. áprilisában az elsőrendű vádlott megkérte a másodrendű vádlottat arra, hogy figyelje a sértett ingatlanát és tájékoztassa őt erről.

2013. május 1.-én a hajnali órákban a sértett Budapestről érkezett haza dunaföldvári lakásába és ott egyedül tartózkodott, melyről a másodrendű vádlott értesítette az elsőrendű vádlottat. Az elsőrendű vádlottat a harmadrendű vádlott szállította a bűncselekmény helyszínére gépkocsival. Az elsőrendű vádlott a házba bement, a harmadrendű vádlott a kocsiban maradt és várakozott.

Bent a házban az elsőrendű vádlottat a sértett kérdőre vonta, hogy mit keres ott, azonban a vádlott nem válaszolt, hanem nekiugrott a sértettnek és megfojtotta.

Ezt követően az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy eltünteti a holttestet, de előtte feltakarította a vérszennyeződést, majd a harmadrendű vádlott segítségével betette a vállalkozó holttestét a kocsiba. Időközben a másodrendű  vádlottat is felvették és az elsőrendű vádlott édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi ingatlanához mentek.

Az első- és harmadrendű vádlottak levitték a pincébe a holttestet,majd azt az első és a másodrendű vádlott építési törmelékkel befedte, de előtte a sértett aranyból készült nyakláncát az elsőrendű vádlott levette és átadta a másodrendű vádlottnak. Az elsőrendű vádlott ezt követően megszervezte, hogy mielőbb betont hozzanak a lakóház pincéjébe.

A másodrendű vádlott hallgatásáért és a bűncselekmény nyomainak eltüntetéséért összesen 1.300.000 forintot kapott az elsőrendű vádlottól – közölte honlapján a Szekszárdi Törvényszék.

Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Vádat emeltek a dunaföldvári gyilkosság ügyében
Vádemelést javasolnak a dunaföldvári gyilkosság ügyében
Otthonában ölték meg a dunaföldvári vállalkozót
Emberölési ügy – újabb férfit vett őrizetbe a rendőrség
Dunaújvárosi képviselő egy emberölési ügy gyanúsítottjai között

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close