full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Kézhez vehették diplomájukat a PTE KPVK végzősei – fotók

Kézhez vehették diplomájukat a PTE KPVK végzősei – fotók

2018.02.10. Huszonkét, zömében turizmus-vendéglátás szakos tanuló vehette át diplomáját a 2017/2018-as tanév első szemeszterében végzett hallgatóinak diplomaátadó ünnepségén szombat délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon (PTE KPVK).

A diploma sokkal több mint egy díszes oklevél, hiszen abban a hallgatók több éves munkája fekszik. Benne van a tudásszerzés öröme és az oktatók igyekezete, hogy tudásuk átadásával a lehető legjobb szakemberekké képezzék a hallgatókat. A diploma egyrészt egyfajta értékpapír, ígéret a boldogulásra, másrészt annak bizonyítéka, hogy nem volt hiábavaló a tanulás évei alatt vállalt befektetés – mondta ünnepi beszédében Nagy Janka Teodóra, a PTE KPVK általános dékánhelyettese.

A diploma mögött nem csak jegyekben kifejezhető munka van, az iskolában eltöltött évek során kapcsolatok és talán életre szóló barátságok alakultak ki – tette hozzá arra bátorítva a diákokat, hogy használják ki ezeket is. Mint fogalmazott, most amikor a diákok kilépnek a nagybetűs életbe, ahol önállóan kell helyt álljanak, felkészülten teszik meg ezt.

Nagy Janka Teodóra általános dékánhelyettes mondott ünnepi beszédet. Fotó: Kadarka.net

Nagy Janka Teodóra arról is szólt, hogy a diákok nem csak az iskolát hagyják el, hiszen a tapasztalatok szerint ez a családról való leválás időszaka is. A frissen végzettek most olyan szakmai kihívásokat keresnek, melyek aztán az egzisztencia megteremtésére, családalapításra is alkalmasak – mondta a dékánhelyettes. Zárásként azt kívánta a hallgatóknak, hogy találják meg a család boldogulását is segítő szakmai és személyes lehetőségeiket.

Az ünnepségen elismerést vehetett át négy olyan végzős diák, aki tanulmányi eredménye, vagy közösségi tevékenysége alapján kitűnt társaik közül. A diplomaátadó ünnepségen közreműködött Zsók Bianka (zongora) és Nagy Lilla Adrienn (vers).

Fotó: Kadarka.net


diploma Nagy Janka Teodóra PTE KPVK


Read previous post:
Rangos nemzetközi díjat nyert a Paksi Atomerőmű

2018.02.10....

Close