full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

47 millió forintos fejlesztés zárult le a Garay általános iskolában

47 millió forintos fejlesztés zárult le a Garay általános iskolában

2017.09.02. Nemrég a tornaterem, most pedig az öltözők újultak meg teljesen a Fekete Gólyák Kézilabda Club (FKGC) és az  önkormányzat segítségével a Garay János általános iskolában.

Kétlépcsős fejlesztés zárult le az FKGC közreműködésével a Garay János általános iskolában nemrég. A fejlesztés első lépcsőjében tavaly megújult az oktatási intézmény tornaterme, a nyáron pedig többek között az öltözők újultak meg – tájékoztatott pénteken a helyszínen Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Mint azt elmondta, a költségek 70 százalékát a klub által gyűjtött TAO-kedvezmény fedezte, a további 30 százalékát pedig az önkormányzat állta saját költségvetése terhére. Hozzátette, a tornaterembe egy eredményjelző tábla is kerül majd.

Kiemelte, a felújított tornaterem és az öltözők alkalmassá teszik az intézményt arra, hogy kézilabda mérkőzéseket is megtartsanak. A városvezető reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően több diák kap majd kedvet a sportoláshoz. A polgármester tudatta, kiváló az együttműködés az önkormányzat és a KLIK, vagyis az intézmény fenntartója között. Hozzátette, az önkormányzat ennek köszönhetően hatékonyan vehet részt a fejlesztésekben.

Pekari Bernadett intézményvezető arról szólt, hogy a felújítás minden várakozást felültejesítve készült el. Hozzáfűzte, a szülők a csütörtöki tanévnyitó ünnepséget követően megtekintették a felújított öltözőket és a boldogság az arcukra volt írva. Azt is tudatta, a kitöltött elégedettségi lapokon adott válaszok alapján a szülők a felújított tornateremmel is rendkívül elégedettek voltak.

Bay Attila, az FKGC ügyvezető elnöke arról tájékoztatott, hogy nemcsak az öltözők és bennük a vizesblokkok újultak meg teljesen, de a futófolyosó is, illetve energiatakarékos műanyag nyílászárókra cserélték a régi elavult külső nyílászárókat. Emellett az elektromos vezetékek, a szaniterek és csapadékvíz-elvezetők is teljesen megújultak.

A két lépcsőben elvégzett munka összesen 47 millió forintba került. A most elvégezett munka mintegy 27 millió, a tornaterem korábbi felújítása pedig mintegy 20 millió forintba került – mondta el az elnök.

Gerzsei Péter, a KLIK Szekszárdi Tankerületének igazgatója arról tájékoztatott, hogy mintegy 150 millió forint értékben adtak be pályázatot az iskola infrastruktúrájának fejlesztésére. Az EMMI pedig már jelezte, hogy a pályázat támogatásra kerül. Ezzel kapcsolatban a KLIK hamarosan további részletekkel szolgál.

Mint azt megírtuk, a pénteki tanévnyitó ünnepség keretében kosárlabdapályát adtak át a Garay János Gimnáziumban – kattintson!

A Fekete Gólyák segítségével újult meg a Garay tornacsarnoka

A vezetőképen Pekari Bernadett, Gerzsei Péter, Ács Rezső és Bay Attila. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close