full screen background image
Keresés
2020 február 15 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Kiderült, ki képviseli Tolna megyét az országos döntőben

Kiderült, ki képviseli Tolna megyét az országos döntőben

2017.04.07. Csütörtökön rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az ifjúsági verseny megyei döntőjét Bogyiszlón.

A megnyitón a település polgármestere, Tóth István és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte a diákokat és kívánt nekik eredményes, balesetmentes versenyzést.

A verseny évtizedes múltra tekint vissza, felmenő rendszerű, vagyis a kirendeltségi fordulók nyertes általános és középiskolás csapatai mérkőztek meg a megyei döntőben, ahonnan a legjobbak az országos versenyre jutnak tovább.

A versenyt minden évben igyekeznek más településen megrendezni, az idén Bogyiszlóra esett a választás, ahol gyönyörű, remek adottságokkal rendelkező környezetben, a Holt-Duna partján mérettettek meg a csapatok. A gyerekek elméleti és gyakorlati állomásokon adtak számot a felkészítések során szerzett katasztrófavédelmi ismereteikről, szennyezett területről mentettek sérültet, homokzsákokat töltöttek és raktak le szakszerűen, vagy éppen befüstölt sátorból hoztak ki elrejtett tárgyakat.

Az idén első alkalommal a Tolna Megyei Védelmi Bizottság titkársága önálló állomással vett részt a versenyen, ahol Metz Ildikó tű. alezredes (MVB titkár) és Vass Zoltán alezredes (MVB titkár-helyettes) a gyerekek védelmi igazgatási ismereteire voltak kíváncsiak. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szintén külön állomással készült, itt a viharjelző rendszerek ismerete játszotta a főszerepet.

A csütörtöki versenyen is mindenki beleadott apait-anyait, melynek eredményeképpen az április 21-22-én megrendezésre kerülő országos döntőben a szekszárdi Baka István Általános Iskola, valamint a dombóvári SzSzC Esterházy Miklós Szakiskola és Kollégium csapata képviselheti Tolna megyét.

A megyei döntőn az alábbi eredmények születtek:

Általános iskola

Baka István Általános Iskola, Szekszárd
Würtz Ádám Általános Iskola, Tamási
Deák Ferenc Általános Iskola, Paks

Középiskola

SzSzC Esterházy Miklós Szakiskolája és Kollégiuma, Dombóvár
Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, Paks
Csapó Dániel Középiskola, Szekszárd

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta
Read previous post:
Close