full screen background image
Keresés
2020 október 20 - kedd
  • :
  • :

Kidőlt két ház fala, úttal együtt szakadt be egy pince Tolna megyében

Kidőlt két ház fala, úttal együtt szakadt be egy pince Tolna megyében

2018.03.10. Hat műszaki mentéshez riasztották pénteken a tűzoltókat. Többek között házfalak dőltek ki és pince szakadt be úttal együtt.

Mintegy három méter sugarú körben szakadt be az út egy használaton kívüli pincével együtt Bátaszéken a Tanya utcában tegnap délelőtt. Az omlás a pince fölötti telken lévő hétvégi házat is veszélyeztette, és egy vízvezeték is eltörött. Személyi sérülés nem történt, a bátaszéki önkormányzati tűzoltók körbekordonozták a területet, a katasztrófavédelmi megbízott pedig polgári védelmi helyszíni szemlét tartott. A polgármester és a városüzemeltetés szakembere is a helyszínen tartózkodott.

Egy romos ház tűzfala az előtte álló ház falára dőlt Mucsi Vörösmarty utcájában péntek délelőtt. A leomlott épületben közművek nem voltak és nem tartózkodott benne senki. A bonyhádi őrs tűzoltói az érintett területet körbekordonozták. A település polgármestere intézkedett a romos épület alátámasztásáról, a bontásról pedig a tulajdonos gondoskodik.

Hasonló káreset történt Nagykónyi Bársony utcájában, ahol egy vályogház hátsó fala dőlt ki. A házban közművek nem voltak, lakója, egy idős férfi a fiához költözött. A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője helyszíni szemlét tartott, a tűzoltók beavatkozására nem volt szükség.

Bátaszéken, a Perczel utcában két helyszínen kellett a helyi önkormányzati tűzoltóknak beavatkozniuk pénteken, mindkét helyen a ház szuterénjában összegyűlt vizet szivattyúzták ki.

Hasonló esetnél avatkoztak a szekszárdi hivatásos tűzoltók a Kemény Sándor utcában péntek délután.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close