full screen background image
Keresés
2020 szeptember 14 - hétfő
  • :
  • :

Kiégett egy ikerházi lakás a Patak utcában, Szekszárdon – fotókkal!

Kiégett egy ikerházi lakás a Patak utcában, Szekszárdon – fotókkal!

2020.03.13. Rengeteg éghető anyagot halmoztak fel abban az ikerházhoz tartozó patak utcai lakásban, mely teljesen kiégett pénteken Szekszárdon. A tűzesetben senki sem sérült meg.

A rendőrség lezárta a területet, a járműveket a Rákóczi utca és a Kapisztrán utca kereszteződében elterelték. A Patak utcában, ahol a tűzeset történt, rengeteg tűzoltó és a különféle szolgáltatók munkatársai is a helyszínen dolgoztak, de több rendőrt és mentősöket is láttunk. Ottjártunkkor a ház, illetve ami marad abból megmaradt, nagy füstöt árasztott magából. Akkora füstöt viszont nehéz elképzelni, mely eltakarhatta volna az ikerházi lakás elkerített udvarán álló ruha és szemétkupacot. Nem csak az udvaron, a házban is rengeteg ruha volt felhalmozva, hegyekben álltak a különféle ruha és egyéb rakások a csöpp lakásban. Sőt, a padláson is hasonló volt a helyzet.

Árvai Imre Tűzoltó alezredes kérdésünkre elmondta, a tűzesethez a szekszárdi, a bonyhádi és a paksi tűzoltók vonultak. Mint elmondta, a lakásban két nő lakik. Hozzátette, nem csak az udvaron, de a lakásban és a tetőtérben is nagy halmokban álltak a ruhák és a szemét. A bent élők a plafonig halmozták ezeket, csak szűk járatokon tudtak közlekedni. A tűz az udvaron felhalmozott szemétben keletkezett ismeretlen körülménynek között és onnan terjedt tovább – tájékoztatott az alezredes. Elmondta, a közvetlen közelben lévő ledugózott gázvezeték csonkja megolvadt, ezért a szolgáltató munkatársai előbb kiszakaszolták a szükséges részt, majd elszorították a csonkot. Tudatta, az üszkös szeméthalmokat el kell szállítani az ingatlan területéről, a munka segítésére az önkormányzat egy homlokrakodót biztosított.

Kérdésünkre, miszerint az éghető anyagok – a tűz helyszínén tapasztalt mértékű – felhalmozása ütközik-e valamiféle jogszabályba úgy felelt, hogy az efféle felhalmozás egészségügyi szempontból igen aggályos. Mint azt megosztotta, az oltás során rengeteg hatalmas patkányt láttak menekülni a tűz elől. A tűzben a ház teljesen kiégett, de a lángok szerencsére nem terjedtek tovább az ikerház másik lakására.

A házban lakó két asszony, anya és lánya a még dolgozó tűzoltóktól néhány méterre állt. A tűz idején csak az idősebb nő volt otthon, aki elmondta, hogy a szomszédok kiabáltak neki, hogy ég a ház, meneküljön. Hozzátette, először az ablakon próbált meg kijutni, de a lángok miatt ez nem sikerült. Végül a ház mögött található patak felé menekülve jutott ki. Azt mondták, hogy az éjszakát egy ismerősüknél töltik majd.

A ruha és egyéb kupacok kapcsán azt mondták, hogy azokat az utcában lakók dobálták be hozzájuk. Feljelentést emiatt nem tettek. Kérdésünkre, hogy ha nem az övék, miért vitték be mégis azt a rengeteg holmit a lakásba, nem tudtak felelni.

Fotó: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close