full screen background image
Keresés
2019 június 4 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Kiemelkedő eredményeket értek el a szekszárdi atléták Zalaegerszegen

Kiemelkedő eredményeket értek el a szekszárdi atléták Zalaegerszegen

2019.06.04. Népes csapattal utazott a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya az elmúlt hétvégén Zalaegerszegre a Váltó Országos Bajnokságra. Újonc és serdülő korcsoportban összesen kilenc szekszárdi váltó indult különböző távokon. 2018-hoz hasonlóan idén is két dobogós hellyel utaztak haza a fiatal sportolók.

A 2006-ban született fiúk 4×600 méteres váltója egy fényesen csillogó ezüstérmet szerzett. A csapatban Plesz Gábor kezdett remekül, majd Deli Bence és Arató Gergő tartotta a dobogós pozíciót. A befutó Gyányi Zsombor nagy hajrában, második helyen hozta be a váltót a célba.

A serdülők 4×800-as versenye is rendkívül izgalmasan alakult. A szekszárdi csapat végig a harmadik helyen futott: Barna Tamás nagyszerű nyolcszázzal kezdett, Istlstekker Balázs 50 méteresre növelte az előnyt, melyet Felkl Benjamin keményen megtartott, és a befutó Lőrinc Mátyás bivalyerős ellenfelekkel szemben néhány tizedmásodpercet megőrzött belőle.

A 4×100-as és 4×300-as szekszárdi csapatok is igen komoly és értékes helyezéseket szereztek: a 2006-os fiúk negyedikek lettek, a serdülők egy apró váltási hiba miatt – még így is nagyszerű idővel – maradtak le a dobogóról, továbbá újonc lányaink is döntőt futottak.

A csapatmunka ismét tökéletesen működött a szakosztályon belül, hiszen Szőke Gergő középtávfutó edző váltóit Péterbence Csilla (edző) és Scherer Tamás (szakosztályvezető) egészítették ki 1-1 fővel.

Szerző: Ifj. Ritter Péter – Szekszárdi Sportközpont. Fotó: Budai Aladár
Read previous post:
Close